Recept na chutnou sekanou se sýrem a pórkem.
směs | |
---|---|
2 ks | vejce |
3 lžíce | strouhanka |
1 dl | mléko |
1 ks | pórek |
300 g | eidam |
1 lžička | podravka |
1 lžička | drcený kmín |
500 g | mleté vepřové maso |
Do větší mísy nastrouháme na velkých slzičkách sýr. Menší pórek nakrájíme na jemno. K nastrouhanému sýru přidáme mleté maso, nakrájený pórek, vejce, lžičku podravky, mléko a strouhanku. Vše dobře prohněteme, aby se sekaná spojila. Ze směsi vytvarujeme bochánek. Je dobré nechat sekanou ztuhnout v chladničce, stačí hodinu. Do pekáče nalijeme asi 1 cm vody, vložíme sekanou, trochu ji poprášíme drceným kmínem a upečeme. Během pečení kontrolujeme, zda sekaná nepotřebuje podlít vodou a asi po 20 minutách pečení celou sekanou přeléváme výpekem, aby byla sekaná šťavnatá. Slezskou sekanou podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovou oblohou či salátem. Můžeme ji podávat i jen tak s chlebem. Sekaná chutná teplá i za studena.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa
Mleté maso má spoustu podob, můžeme ho variabilně dochucovat, upravovat a v jakékoli podobě si pochutnáme. Vybrali jsme pro vás 8 receptů, které jsou snadné na přípravu a vhodné pro jakoukoliv příležitost.
autor veraricna
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena