Slepičí ragú na maďarský způsob

2 hod | hlavní chod | 6 porcí | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 683x
Chutné ragú ze slepice a zeleniny. Recept se dá udělat i z kuřete, pak je příprava kratší.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Slepici naporcujeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Velké cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.

Kousky masa osmažíme na sádle a potom maso vyjmeme. Pokud je třeba, přidáme trošku sádla. Ve výpeku dozlatova osmažíme nasekanou cibuli. Zaprášíme mletou paprikou, krátce orestujeme a vmícháme rajský protlak. Chvíli mícháme, abychom zbavili protlak kyselosti. Vrátíme porce masa, zalijeme hrnkem vřelého vývaru a na mírném ohni maso dusíme.

Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené papriky. Pár minut před dokončením přidáme do ragú rajčata. Nakonec vmícháme lžíci nastrouhaného sýra, nebo sýrem posypeme každou porci na talířích.

Slepičí ragú na maďarský způsob podáváme s tarhoňou, haluškami nebo rýží.

veraricna autor receptu:

Slepičí ragú na maďarský způsob

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Slepičí ragú na maďarský způsob

Recept se nachází v 20 kuchařkách
Drůbež a králík od tety z Krnova
veraricna
Drůbež a králík od tety z Krnova 3066 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Slepičí ragú na maďarský způsob

Přidat příspěvek k receptu Slepičí ragú na maďarský způsob
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept