Recept na vajíčka jinak. Budete překvapeni, jak jsou díky přípravě ve vodní lázni nadýchaná.
4 ks | vejce |
1 lžíce | máslo |
2 lžíce | pórek |
1 lžíce | smetana ke šlehání |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
chilli vločky |
Připravíme si vodní lázeň. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. V misce, ve které budeme vajíčka připravovat, rozpustíme máslo. Přidáme vejce, smetanu a dáme do vodní lázně, kde metličkou šleháme, dokud vajíčka neztuhnou. Do vajec přimícháme pórek, osolíme a dochutíme chilli vločkami. Takto připravená šlehaná vejce s pórkem podáváme s vekou, toasty apod.
Recept na pošírované vejce krok za krokem
Pošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena