V mnohých domácnostech se z cukroví peče stále to samé a na některé druhy se zapomíná. Pojďme si připomenout pár receptů na výborné cukroví, které pekly už naše babičky.
Nejjednodušší způsob na polevu je 1:1 smetana ke šlehání a čokoláda (mléčná, hořká i bílá se dá použít)
Postup :smetana se svaří a nalije se na čokoládu a rozmíchá se dá se do lednice stihnout a po té mužem používat na potahovaní dortu i řezů. Jen po vydání z lednice se musí trochu povolit v mikrovlnné troubě :-) zkuste! Mám to vyzkoušené z cukrárny. :-)
Jan Pavlíček
cukrový
Tak už jsem jí udělal a použil na ořechová kolečka. Ztuhlo to v lednici dobře ale špiní to, ale dal jsem trochu víc smetany. Ale jinak dobrá
Hrnecek
Re: ztuhne?
Poleva opravdu ztuhne, výhodou je, že se při krájení (třeba řezů) neláme. Přeji úspěšné pečení.
Zajímavé komentáře
Komentář k receptu Šlehačková čokoládová poleva
cukrový
Re: ztuhne?