Slaný závin z listového těsta

45 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 180332x
Závinem neurazíte žádnou návštěvu. Recept na slanou rychlovku.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Těsto si rozválíme na tenký plát. Pórek nakrájíme na kolečka a vejce rozšleháme.

Plát těsta potřeme kečupem podle chuti, poklademe salámem, přidáme pórek a sýr. Rozšlehaným vejcem potřeme kraje a svineme v závin.

Slaný závin dáme na plech, který jsme předem vyložili pečícím papírem. Potřeme vejcem a posypeme solí a kmínem.

Závin z listového těsta pečeme ve vyhřáté troubě 20 - 30 minut. Před krájením necháme trochu vychladnout.

autor receptu:

Slaný závin z listového těsta

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

4,3
skvělý recept
97 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Slaný závin z listového těsta

Recept se nachází v 239 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1352 receptů
AnnieV
Chuťovky a předkrmy 168 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Slaný závin z listového těsta

Celkový počet komentářů u receptu: 10
Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Slaný závin z listového těsta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept