Slaný závin se zelím

1 hod | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 50867x
Recept na závin z listového těsta plněný zelím a uzeninou.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Z listového těsta vyvalíme pláty. Kečup smícháme s rajským protlakem. Klobásu nakrájíme na čtvrtiny, sýr nastrouháme. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

Na pláty těsta rozetřeme kečup, přičemž kraje necháme nepotřené. Na kečup naskládáme slaninu nebo šunkový salám. Doprostřed plátu dáme kysané zelí a na něj postupně papriku, pórek, papriku a sýr. Vše posypeme kari kořením pro barvu. Stačí ho jen trochu. Kraje závinu potřeme rozšlehaným vejcem, kraje přetáhneme přes sebe nebo srolujeme. Slaný závin se zelím potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem nebo kmínem a upečeme dozlatova.

Slaný závin se zelím necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Závin je výborný k vínu.

autor receptu:

Slaný závin se zelím

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Slaný závin se zelím

Recept se nachází v 102 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
myš1
recepty 4618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Slaný závin se zelím

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Slaný závin se zelím
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept