Slaný vegetariánský závin

1 hod | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5812x
Rychlý recept na bezmasý slaný závin se zeleninou a dvěma druhy sýra.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Rajčata, cibule a papriky nakrájíme na slabá kolečka. Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Nivu nakrájíme na velmi drobno, aby se nám krásně roztekla. Libeček nasekáme nadrobno.

Listové těsto necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Když už je dostatečně rozmrzlé, pomoučníme si polohrubou moukou pracovní plochu a obě těsta rozválíme na obdélník silný asi 3 mm.

Když máme těsto rozválené, nejprve ho posypeme strouhaným eidamem, aby se nám spodek dobře zatavil a nevytekl. Poté naplníme zeleninou a nivou. Nakonec zase zasypeme strouhaným sýrem a okořeníme podle chuti. Já používám koření na pizzu a steakové koření. Opatrně zavineme, aby nějaká surovina neproděravěla těsto a hlavně, aby nám závin nevytekl.

Závin opatrně přeneseme na plech. Oddělíme si žloutek od bílku. Žloutek rozmícháme a potřeme s ním nohavice. Nakonec posypeme závin lněnými semínky.

Slaný závin pečeme v troubě při 220 °C asi 15 minut. Každá trouba je ale jiná, tak to chce vypozorovat tu dobu, kdy už by mohl být hotový.

Slaný vegetariánský závin můžeme podávat vlažný nebo studený. Jedná se o výborný překrm nebo chuťovku pro různé příležitosti.

Sabina B autor receptu:

Slaný vegetariánský závin

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
5 hlasujících
  • Recept Slaný vegetariánský závin - Konečný výsledek
  • Recept Slaný vegetariánský závin - Před vložením do trouby
  • Recept Slaný vegetariánský závin - Závin před zabalením
  • Recept Slaný vegetariánský závin - Suroviny

Kuchařky obsahující recept Slaný vegetariánský závin

Recept se nachází v 70 kuchařkách
Sabina B
Slané pokrmy 2 recepty
Krnovské slané pečení
veraricna
Krnovské slané pečení 1786 receptů
zdegross
záviny-slané 66 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Slaný vegetariánský závin

Přidat příspěvek k receptu Slaný vegetariánský závin
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept