Slané pečivo se sýrem

1 hod | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 34488x
Jednoduchý recept na slané pečivo. Při posezení s přáteli u sklenky vína je toto pečivo skvělé!
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Sýr nastrouháme na jemném struhadle a spolu s moukou, tukem a smetanou zpracujeme na pevné těsto. Těsto necháme asi 20 minut odležet v ledničce.

Potom těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. Vykrájené tvary rozložíme na pečící papír, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí, kmínem, mákem či lněným semínkem (záleží na naší chuti).

Pečivo pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 15 minut.

Z těsta můžeme také vyválet plát, poklademe anglickou slaninou a srolujeme. Nakrájíme na asi půl centimetrové plátky, rozložíme na plechy a potřeme vejcem. Pečeme stejně jako vykrájené tvary.

Slané pečivo se sýrem podáváme jako výbornou chuťovku k různým příležitostem.

máma autor receptu:

Slané pečivo se sýrem

Počet přidaných receptů: 146

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
18 hlasujících
  • Recept Slané pečivo se sýrem - Sýrová srdíčka na oslavu 13. výročí
  • Recept Slané pečivo se sýrem - Srolované ,připravené na krájení
  • Recept Slané pečivo se sýrem - Vyválený plát pokladený anglickou slaninou
  • Recept Slané pečivo se sýrem - Připravené do trouby

Kuchařky obsahující recept Slané pečivo se sýrem

Recept se nachází v 148 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 1002 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Slané pečivo se sýrem

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Slané pečivo se sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept