Slaná pohanková kaše s kuřecím masem

1 h 15 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 3172x
Recept na hlavní chod při onemocnění slinivky břišní.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Celer, malou mrkev, petržel a cibuli oloupeme. Pohanku řádně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

Plátky kuřecího masa bez kůže omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme zeleninu, cibuli a vše zalijeme vodou. Přisypeme kořenící směs Horalka, osolíme a zvolna uvaříme doměkka. Pak vývar přecedíme, opět přivedeme k varu a vmícháme pohankovou lámanku. Za stálého míchání ji povaříme asi 1 - 2 minuty, pak hrnec zakryjeme a odstavíme z plotýnky. Takto připravenou pohanku necháme ještě 30 - 40 minut dojít.

Měkké maso nakrájíme na drobné kousky a mrkev nastrouháme nahrubo. Vše vmícháme do pohankové kaše, kterou podle chuti osolíme a omastíme 1 lžící olivového oleje.

Slanou pohankovou kaši s kuřecím masem rozdělíme na porce, ozdobíme mrkví a usekanou pažitkou. Pohankovou kaši podáváme na listu salátu. Je to výborný recept při onemocnění slinivky břišní.

Jarka-P autor receptu:

Slaná pohanková kaše s kuřecím masem

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
14 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Slaná pohanková kaše s kuřecím masem

Recept se nachází v 23 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
Katika
Kuřecí 344 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Slaná pohanková kaše s kuřecím masem

Přidat příspěvek k receptu Slaná pohanková kaše s kuřecím masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept