Sladký chlebíček s mrkví a cuketou

1 h 15 min | moučník | 10 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 385x
Recept na zdravý a chutný chlebíček.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Předehřejeme troubu na 160 °C, vymažeme formu (obdélníkovou, vysokou) a vysypeme moukou. Mrkev s cuketou očistíme a nastrouháme.

V míse smícháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, skořici, sůl a muškátový oříšek. V druhé misce smícháme cukr, olej, vejce a vanilkový cukr. Přidáme nastrouhanou cuketu a mrkev. Směs nalijeme do mísy s moukou a mícháme, dokud se vše nespojí. Přidáme vlašské ořechy.

Těsto na sladký chlebíček nalijeme do formy a pečeme asi 55 - 60 minut. Vršek sladkého chlebíčku můžeme potřít pomerančovou, citronovou nebo čokoládovou polevou.

Sladký chlebíček s mrkví a cuketou podáváme nakrájený na plátky.

autor receptu:

Sladký chlebíček s mrkví a cuketou

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Sladký chlebíček s mrkví a cuketou

Recept se nachází v 4 kuchařkách
zjirousek
Moučníky 1167 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sladký chlebíček s mrkví a cuketou

Přidat příspěvek k receptu Sladký chlebíček s mrkví a cuketou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept