Sladké zelí

1 h 30 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 24411x
Zelí nasladko je výbornou přílohou ke knedlíkům s uzeným masem.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.

Olej zahřejeme, vmícháme cibuli a orestujeme ji. Vsypeme cukr a necháme ho rozpustit. Pak přidáme zelí i s nálevem a nastrouhaná jablka. Za občasného míchání zelí dusíme asi 1 hodinu.

Mouku rozmícháme ve vodě, lehce osolíme a směs za stálého míchání přilijeme k dušenému zelí. Zelí poprášíme kmínem, podle chuti přidáme ocet či cukr a za občasného míchání 10 minut provaříme.

Sladké zelí je vynikající přílohou k medovému kuřeti nebo plněným knedlíkům.

.Renča. autor receptu:

Sladké zelí

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porce
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
16 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Sladké zelí

Recept se nachází v 52 kuchařkách
KDI
VARENIE 4757 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3056 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sladké zelí

Přidat příspěvek k receptu Sladké zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept