Sladké loupáky z domácí pekárny

1 h 15 min | moučník | 16 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 6525x
Lahodné sladké loupáky pro dokonalé snídaně. Vyzkoušejte výborný recept.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Do pekárny vložíme hladkou mouku, cukr moučka, droždí, žloutky, máslo, mléko, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli a zapneme program těsto. Pokud nemáme domácí pekárnu, uhněteme těsto ručně v míse a necháme vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři části a každou část vyválíme na kruh. Pokud chceme velké loupáky, rozdělíme každou část na další 4 části (trojúhelníky). Pokud chceme mít menší loupáčky, rozdělíme na 8 částí. Nyní smotáme loupáky od širokého konce k užšímu. Před pečením necháme loupáky na plechu ještě nakynout. Loupáky potom potřeme bílky a posypeme mákem.

Loupáky pečeme v předehřáté troubě při 175 °C, až loupáky dostanou pěknou barvu.

Sladké loupáky z domácí pekárny podáváme jako chutné pečivo ke snídani nebo svačině.

mia autor receptu:

Sladké loupáky z domácí pekárny

Počet přidaných receptů: 48

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
12 hlasujících
  • Recept Sladké loupáky z domácí pekárny - A můžeme se zakousnout...
  • Recept Sladké loupáky z domácí pekárny - Vykynuté těsto
  • Recept Sladké loupáky z domácí pekárny - Rozdělení na 8 dílků

Kuchařky obsahující recept Sladké loupáky z domácí pekárny

Recept se nachází v 53 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
kristinka
sladké pečení 171 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sladké loupáky z domácí pekárny

Celkový počet komentářů u receptu: 5
Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Sladké loupáky z domácí pekárny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept