Sladké hrudky z jablek a mrkve

15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1243x
Jednoduchý recept na rychlé sladké hrudky z jablek a mrkve.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Zralejší jablka a mrkev omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, citronovou kůrou a zamícháme. Směs necháme 5 minut uležet. Mezitím si postavíme v hrnci vařit vodu.

Potom přidáme do směsi vejce, smetanu a hrubou mouku. Pokud bude těsto hodně řídké, tak přidáme trochu mouky. Z těsta vykrajujeme lžičkou hrudky, které obalujeme v hladké mouce.

Hrudky vhazujeme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu.

Sladké hrudky z jablek a mrkve servírujeme posypané cukrem moučka a polité máslem.

autor receptu:

Sladké hrudky z jablek a mrkve

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Sladké hrudky z jablek a mrkve

Recept se nachází v 95 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sladké hrudky z jablek a mrkve

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Sladké hrudky z jablek a mrkve
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept