Skvělý hovězí guláš

45 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 248545x
Chlapi tento gulášek ocení, jen ho zkuste.
Komentáře receptu 43
Uvařil jsem to (Recept vařilo 23 lidí)


Postup přípravy receptu

Na rozpuštěném sádle v papiňáku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku a půl minutky osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej, přidáme kmín. Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme v papiňáku. Přibližně za 30 minut máme maso měkké.

Přidáme vroucí vodu s rozpuštěným masoxem a dále povaříme již odkryté. Do vařícího se guláše přidáme předem přichystanou jíšku. Přidáme lisovaný česnek a majoránku.

Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Guláš můžeme ozdobit jemně krájenou cibulkou na kolečka.

Celkové množství podle tohoto receptu uspokojí i větší rodinu, uvaříme až 2,5 l guláše.

Kačák autor receptu:

Skvělý hovězí guláš

Počet přidaných receptů: 48

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
130 hlasujících
  • Recept Skvělý hovězí guláš  - Pikantní hovězí guláš z kližky s domácími knedlíky bez použití papiňáku i různých ochucovadel - přeji dobrou chuť!

Kuchařky obsahující recept Skvělý hovězí guláš

Recept se nachází v 296 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8295 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Skvělý hovězí guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 43
  • na hovno vvv 27.04.2016 12:29:36

    spálylo se my to kurva

  • Jenom v olivovém oleji!! :) Ladislav 06.05.2014 11:18:01

    Jako dát si tam sádlo nebo normální olej, tak to ne. Tak jedí češi a žádná sláva :) Musíme jít kupředu a ne se stále držet klasiky :)) tahle klasika zadělává na cholesterol a na pěkný bachor :)

    • Re: Jenom v olivovém oleji!! :) fox 03.08.2015 06:36:52

      Olivový olej? No to je hnus! Jedině sádlo, to dodá tu správnou chuť.

    • Re: Jenom v olivovém oleji!! :) Mirka 11.03.2015 15:36:00

      Vladislave, tak snad ten gulas nejis kazdy den??? Ja ho mam tak 1x za pul roku a na sadle je nejlepsi! Snad ho nechces delat na olivovem, lnenem, ci kokosovem oleji??? ...SMICH!

      Ale v tomto gulasi chybi ingredience, ktere ja pouzivam, je to jen takovy bratranec meho gulasku, ten muj miluju!

    • Re: Jenom v olivovém oleji!! :) Tereza 29.11.2014 12:23:45

      Ničit olivový olej tepelnou úpravou? Opravdu? A slyšel jste někdy o špatném a dobrém cholesterolu? Asi ne.

      • Re: Re: Jenom v olivovém oleji!! :) Tomas 06.03.2015 00:11:25

        omlouvám se, ale špatný a dobrý cholesterol je kravina, oba jsou dobré i špatné - záleží na míře obsahu v těle...

    • Re: Jenom v olivovém oleji!! :) lyskulka 30.01.2015 19:54:44

      Olivovy olej patri do salatu a ne na vareni, palny stupen olivoveho oleje je daleko nizsi nez u oleju k tomuto ucelu urcenych, proto z nej telepnou upravou vytvorite akorat tak kvalitni jed pro telo, nejvhodnejsi je repkovy.

  • Ňamka dmatej 31.07.2015 22:46:52

    Jen jsem nepoužil masox a přidal sladkou a pálivou papriku. Gulášek jest dokonalý :-)

  • gulas svatka 29.10.2010 11:22:49

    potrebuju poradit uvarila jsem hov. gulas a mam ho moc ostry,jak to napravit

    • Re: gulas evarici 18.07.2015 13:38:30

      Zrovna vařím vepřový guláš, ale pro vnoučata, tak se mi to nechce zkoušet s pálivou paprikou, ale guláše zahušťuji jen rozdrceným chlebem, žádnou jíšku ani mouku nedávám.

Celkový počet komentářů: 43
Nalezeno receptů: 43
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Skvělý hovězí guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept