Skořicové rolky

1 hod | moučník | 15 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2789x
Recept na kynuté skořicové rolky - koláčky s rozinkami.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Z části vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Z mouky, kvásku, mléka, cukru, másla, jednoho vejce a žloutku zaděláme těsto. Zakryté těsto necháme 2 hodiny kynout.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a prohněteme. Těsto si rozdělíme asi na 15 bochánků a necháme je ještě 10 minut kynout.

Na náplň smícháme rozpuštěné máslo s rumem, vanilkovým cukrem, cukrem moučka a s mletou skořicí. Přichystáme si rozinky. Jako náplň můžeme použít i mletý mák s cukrem, povidla, mleté ořechy, co kdo má rád.

Každý bochánek rozválíme na podlouhlý ovál a celý ho potřeme skořicovou směsí. Pokud plníme ořechy či mákem, je lepší ovál před posypáním potřít rozšlehaným vejcem. Celý ovál nakrojíme šikmo ostrým nožem na několik pruhů, ale nedokrajujeme až k okraji. Těsto posypeme rozinkami, poté ovál podélně srolujeme, uděláme z něj uzlík a dáme na vymazaný plech nebo na plech s pečícím papírem.

Hotové rolky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 16 - 20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

Skořicové rolky po vychladnutí podáváme jako výbornou sladkost k různým příležitostem.

Barča autor receptu:

Skořicové rolky

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Skořicové rolky

Recept se nachází v 61 kuchařkách
Sladké
Barča
Sladké 5 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Skořicové rolky

Přidat příspěvek k receptu Skořicové rolky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept