Skořicová kolečka s karamelovou náplní

2 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 612x
Skvělé vánoční cukroví, které je ale časově náročnější.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Do mísy nasypeme mouku, cukr a mletou skořici, přidáme změklé máslo a žloutky nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama rychle, aby se máslo příliš nerozpouštělo, zpracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj ne příliš silný váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát o síle stébla, vykrájíme z něj kolečka, opatrně je přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme dozlatova. Ihned po upečení horká kolečka přeložíme pomocí tenkého plochého nože na rovnou podložku a necháme vychladnout.

Bonbony zalijeme smetanou, opatrně na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme a necháme bonbony rozpustit. Směs necháme zchladnout a než zcela ztuhne, rozmícháme ji se změklým máslem. Pokud by směs opět ztuhla, opět rozehřejeme a rozpustíme do ní trochu másla. Po vychladnutí rozmícháme se změklým máslem

Upečená a vychladlá skořicová kolečka slepíme po dvou připraveným krémem a přelijeme je na vrchu i po stranách rozehřátou čokoládovou polevou. Než poleva ztuhne, posypeme kolečka částečně ještě skořicovým cukrem a necháme v chladu rozležet.

autor receptu:

Skořicová kolečka s karamelovou náplní

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Skořicová kolečka s karamelovou náplní

Recept se nachází v 6 kuchařkách
alice.jiranova
Christmas 10 receptů
zjirousek
Cukroví 530 receptů
Cukroví od tety z Krnova
veraricna
Cukroví od tety z Krnova 1966 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Skořicová kolečka s karamelovou náplní

Přidat příspěvek k receptu Skořicová kolečka s karamelovou náplní
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept