Šípková omáčka

45 min | omáčka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 199203x
Netradiční omáčka z čerstvých šípků je nejlepší ke zvěřině. Recept je trochu složitější.
Komentáře receptu 4


Postup přípravy receptu

Šípky zbavíme stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka. Nakonec šípky rozmixujeme na protlak.

Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zředíme ji vývarem a vmícháme šípkový protlak, červené víno, hřebíček, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Podle chuti omáčku osolíme a osladíme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu. Po chvíli stáhneme plamen a šípkovou omáčku necháme už jen probublávat. Získáme sametovou omáčku.

Šípkovou omáčku podáváme k vysoké, pernaté a černé zvěřině.

autor receptu:

Šípková omáčka

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce
Vaše cena 3990 běžně 25000 Kč sleva 84 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Šípková omáčka

Recept se nachází v 60 kuchařkách
zjirousek
Omáčky 394 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3478 receptů
delikatrs
omačky 56 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šípková omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Peter 25.10.2010 21:59:48

    Marmelada moze byť, ale podla mojho nazoru s cerstvych sipok je omačka lepsia. Hlavne co by som rad povedal, nerobte bielu omacku, naco, proste spravte redukciu vody a mate vybornu velmi koncentrovanu chut sipok a omačka vyzera lepsie, farebnejsie.

  • marmeláda janca 27.09.2005 15:51:25

    použijte pár lžic šípkové marmelády místo pracného dělání omáčky z čerstvých šípků

  • Šípky Hasič 15.10.2005 12:06:21

    Není třeba z šípků odstraňovat jadřince. Pouze je zbavíme stopek a okvětí, rozpůlíme, omyjeme a uvaříme. Po rozmixování protlak propasírujeme a zrníčka odstraníme. PS: chloupky se rozvaří

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Šípková omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept