Šípková omáčka

45 min | omáčka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 192136x
Netradiční omáčka z čerstvých šípků je nejlepší ke zvěřině. Recept je trochu složitější.
Komentáře receptu 4


Postup přípravy receptu

Šípky zbavíme stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka. Nakonec šípky rozmixujeme na protlak.

Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zředíme ji vývarem a vmícháme šípkový protlak, červené víno, hřebíček, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Podle chuti omáčku osolíme a osladíme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu. Po chvíli stáhneme plamen a šípkovou omáčku necháme už jen probublávat. Získáme sametovou omáčku.

Šípkovou omáčku podáváme k vysoké, pernaté a černé zvěřině.

autor receptu:

Šípková omáčka

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce
Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Šípková omáčka

Recept se nachází v 58 kuchařkách
zjirousek
Omáčky 377 receptů
delikatrs
omačky 56 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3398 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šípková omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Peter 25.10.2010 21:59:48

    Marmelada moze byť, ale podla mojho nazoru s cerstvych sipok je omačka lepsia. Hlavne co by som rad povedal, nerobte bielu omacku, naco, proste spravte redukciu vody a mate vybornu velmi koncentrovanu chut sipok a omačka vyzera lepsie, farebnejsie.

  • marmeláda janca 27.09.2005 15:51:25

    použijte pár lžic šípkové marmelády místo pracného dělání omáčky z čerstvých šípků

  • Šípky Hasič 15.10.2005 12:06:21

    Není třeba z šípků odstraňovat jadřince. Pouze je zbavíme stopek a okvětí, rozpůlíme, omyjeme a uvaříme. Po rozmixování protlak propasírujeme a zrníčka odstraníme. PS: chloupky se rozvaří

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Šípková omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept