Semifreda s jahodovou náplní

2 h 30 min | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2759x
Vynikající a jednoduché řezy pro slavnostní příležitost. Recept na dezert s čerstvými jahodami.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a ještě malou chvilku šleháme. Těsto dáme upéct na vymazaný a moukou vysypaný plech. Po upečení necháme vychladnout a pak vykrajujeme formičkou na semifreda. Vykrojené kousky můžeme potřít marmeládou.

Do formiček vložíme pásek papíru nebo fólie na boky tak, aby se nám náplň nechytala na stěny, poté do nich vložíme vykrojený kousek těsta Semifreda naplníme jahodovou náplní.

Náplň: Ušleháme rostlinnou šlehačku a přišleháme ztužovač šlehačky podle návodu na sáčku. Můžeme přisladit moučkovým cukrem podle chuti.

Náplň ihned plníme do formiček. Uhladíme a dáme nejméně na 1 hodinu ztuhnout do lednice.

Semifreda s jahodovou náplní po ztuhnutí vyjmeme z formiček a ozdobíme kopečkem šlehačky a čerstvým ovocem. Můžeme doplnit čokoládovými filigránkami.

Dáša K autor receptu:

Semifreda s jahodovou náplní

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2
slabší recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Semifreda s jahodovou náplní

Recept se nachází v 26 kuchařkách
Sladké pečení
Dáša K
Sladké pečení 14 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7509 receptů
kailmija
Řezy 436 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Semifreda s jahodovou náplní

Přidat příspěvek k receptu Semifreda s jahodovou náplní
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept