Sekaná

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 154350x
Máte rádi sekanou? Upečte si ji podle tohoto receptu. Jednoduše a zdravě.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Housku namočíme v mléce. Maso podle potřeby zbavíme chrupavek, případně kostí a spolu s namočenou houskou je umeleme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli spolu s vejci vmícháme do umletého masa. Přidáme podle chuti utřený česnek, kmín, pepř, majoránku a nakonec směs osolíme a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat trochu hladké mouky, aby se směs lépe spojila.

Prohnětenou směs na sekanou tvarujeme do větší "šišky" a obalíme ji ve strouhance.

Rozehřejeme si v pekáčku olej, vložíme šišku sekané a opečeme z jedné strany, pak ji otočíme. Na sekanou dáme plátek másla a pekáček přiklopíme pokličkou. Pečeme asi 1 hodinu.

Hotovou sekanou podáváme s chlebem a s kyselou okurkou. Sekaná je však výborná i s bramborovou kaší, brambory nebo s knedlíkem.

autor receptu:

Sekaná

Počet přidaných receptů: 332

Ingredience

3,3
dobrý recept
111 hlasujících
  • Recept Sekaná - Pro urychlení pečení můžeme připravenou sekanou pouze rozprostřít do zapékací misky.

Kuchařky obsahující recept Sekaná

Recept se nachází v 109 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sekaná

Přidat příspěvek k receptu Sekaná
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept