Trochu jiná sekaná podle výborného receptu Zdeňka Pohlreicha.
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
mletý černý pepř | |
směs | |
1 ks | vejce |
mléko | |
hladká mouka | |
anglická slanina | |
vepřový bůček | |
chléb toustový | |
zaječí maso | |
příloha | |
petrželka | |
cibule | |
cherry rajče | |
okurky cornichons |
Nakrájený toastový chleba zalijeme mlékem a necháme nasát. Zaječí maso očistíme a bůček nakrájíme na kostky. Dáme do mísy spolu s namočeným chlebem, ze kterého jsme vymačkali přebytečné mléko, osolíme a opepříme. Směs umeleme a přidáme slaninu, vejce a majoránku. Zaprášíme troškou mouky a pomocí rukou vypracujeme směs. Na rozehřátém olivovém oleji opečeme jednu zkušební placičku a pokud je třeba, tak směs ještě dochutíme solí a pepřem. Pekáček vysteleme pečícím papírem, podlijeme vodou a vložíme na něj vytvarovanou sekanou. Pečeme ze začátku na 140 °C, na závěr můžeme teplotu trochu zvýšit, aby se vytvořila kůrka. Během pečení obložíme pekáček nakrájenou cibulí. Po 45 minutách sekanou vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky, polijeme vypečenou šťávou a ozdobíme směsí rajčátek, nasekané petrželky a pečené cibule. Sekanou podáváme s okurkami. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
(doba přípravy 90 min)
(doba přípravy 60 min)
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena