Sekaná se může jíst teplá i studená. Na oběd i jako pohoštění pro návštěvu.
4 stroužky | česnek |
2 ks | vejce |
2-3 lžíce | majoránka |
1 ks | cibule |
3 ks | rohlík |
300 g | hovězí mleté maso |
300 g | mleté vepřové maso |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
podle potřeby | |
strouhanka | |
mléko | |
sádlo | |
voda |
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Stroužky česneku prolisujeme nebo na prkénku rozetřeme nožem. V míse smícháme mleté vepřové a hovězí. Přidáme cibuli, česnek, namočené rohlíky, 2 - 3 polévkové lžíce majoránky, osolíme, opepříme. Do mísy rozklepneme 2 vejce a přisypeme nejprve 1 naběračku strouhanky a důkladně zpracujeme. Podle potřeby můžeme přidat ještě 1 naběračku strouhanky tak, aby nám vznikla šiška. Rukou namočenou ve studené vodě ji uhladíme. Pekáček vymažeme sádlem a položíme do něj šišku masa. Do pekáčku přilijeme trochu vody a sádla. Sekanou z vepřového a hovězího masa vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Vždy po 1/2 hodině přelijeme sekanou výpekem. Sekanou z vepřového a hovězího masa podáváme s bramborou kaší a sterilovanou okurkou. Nebo sekanou za studena nakrájenou na plátky přichystáme s chlebem.
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
Recept na sekanou krok za krokem
Dnes se krok za krokem naučíme klasickou sekanou z mletého masa. Chutná za tepla i za studena a podle našeho návodu ji zvládne každý, kdo s vařením teprve začíná.
autor Hanka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena