Sekaná z divočáka

1 h 30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1052x
Recept na jemnou sekanou z kančí plece s bůčkem a špekem, kterou podáváme jako hlavní chod. Sekaná chutná i za studena s pikantními dipy a pečivem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kančí maso očistíme od blan a spolu s libovým bůčkem nakrájíme na stejně velké kostky. Bílý toastový chleba bez kůrek nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a poté nasáklé pečivo vymačkáme. Oloupaný česnek prolisujeme a špek nakrájíme na drobné kostičky.

Nakrájená masa dostatečně osolíme a opepříme a spolu s připraveným pečivem umeleme. Do mleté masové směsi vmícháme na kostičky nakrájený špek, vejce, mouku, česnek a majoránku. Směs důkladně propracujeme a mokrýma rukama z ní vytvoříme 2 stejně velké šišky.

Větší zapékací mísu vyložíme pečícím papírem, přilijeme vodu asi do výše 0,5 cm a vložíme šišky mletého masa. Sekanou z divočáka pečeme zvolna asi při 150 - 160 °C přibližně 50 minut. Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme kůrčičku dorůžova. Poté sekanou vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme 15 minut odpočinout.

Sekanou z divočáka nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce a podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Jarka-P autor receptu:

Sekaná z divočáka

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Sekaná z divočáka

Recept se nachází v 22 kuchařkách
Jarka-P
Zvěřina 9 receptů
zjirousek
Zvěřina 167 receptů
jarkavondrova
jari 963 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sekaná z divočáka

Přidat příspěvek k receptu Sekaná z divočáka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Káva a její vliv na mozkové funkce

    Káva a její vliv na mozkové funkce

    Konzumace kávy je spojena s řadou názorů týkajících se jejích účinků na zdraví člověka, přičemž názory ohledně prospěšnosti pití tohoto nápoje jsou často velmi kontroverzní. V závislosti na tom, komu je takový dotaz kladen, pak někteří tvrdí, že káva je velmi zdravá zatímco jiní se domnívají, že se jedná o velmi škodlivý nápoj. Navzdory argumentům odpůrců kávy však existuje řada prokazatelně ověřených faktů o tom, že konzumace kávy je zdraví prospěšná.

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.




přidat nový recept