Sekaná z divočáka

1 h 30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 968x
Recept na jemnou sekanou z kančí plece s bůčkem a špekem, kterou podáváme jako hlavní chod. Sekaná chutná i za studena s pikantními dipy a pečivem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kančí maso očistíme od blan a spolu s libovým bůčkem nakrájíme na stejně velké kostky. Bílý toastový chleba bez kůrek nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a poté nasáklé pečivo vymačkáme. Oloupaný česnek prolisujeme a špek nakrájíme na drobné kostičky.

Nakrájená masa dostatečně osolíme a opepříme a spolu s připraveným pečivem umeleme. Do mleté masové směsi vmícháme na kostičky nakrájený špek, vejce, mouku, česnek a majoránku. Směs důkladně propracujeme a mokrýma rukama z ní vytvoříme 2 stejně velké šišky.

Větší zapékací mísu vyložíme pečícím papírem, přilijeme vodu asi do výše 0,5 cm a vložíme šišky mletého masa. Sekanou z divočáka pečeme zvolna asi při 150 - 160 °C přibližně 50 minut. Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme kůrčičku dorůžova. Poté sekanou vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme 15 minut odpočinout.

Sekanou z divočáka nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce a podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Jarka-P autor receptu:

Sekaná z divočáka

Počet přidaných receptů: 1630

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Sekaná z divočáka

Recept se nachází v 22 kuchařkách
Jarka-P
Zvěřina 9 receptů
zjirousek
Zvěřina 166 receptů
jarkavondrova
jari 963 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sekaná z divočáka

Přidat příspěvek k receptu Sekaná z divočáka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept