Kousky staršího chleba necháme namočené v mléce. Kus vařené šunky nastrouháme.
Ve větší míse promícháme mleté maso, nastrouhanou šunku, vejce, vymačkaný chléb z mléka, sůl, pepř a nasekané bylinky podle chuti. Směs dobře promícháme a podle potřeby přidáváme strouhanku. Masová směs musí ale být dostatečně měkká.
Připravíme kus pečicího papíru, na který rozdělíme mletou masovou směs tak, abychom ji pomocí papíru uzavřeli do válečku. Uzavřený váleček v kartě uložíme na hodinu do lednice.
Po hodině rozbalíme pečicí papír a váleček masa obalíme ve strouhance. Sekanou se šunkou a parmazánem pokapeme olejem a posypeme bylinkami. Sekanou pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Sekaná se šunkou a parmazánem je chutná s opečenými brambory nebo bramborovou kaší.