Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 741789x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 125
Uvařil jsem to (Recept vařilo 50 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
3,1
dobrý recept
2029 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 677 kuchařkách
KDI
VARENIE 4757 receptů
yvetk
Recepty pro Ivetu 584 receptů
Katika
Katika 1200 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 125
  • Zahustovanie gulásov Jozef 12.10.2014 10:04:56

    Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
    V Madarsku sa guláse nezahustujú.
    Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

  • Zahustovanie gulásov Jozef 12.10.2014 09:47:38

    Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
    V Madarsku sa guláse nezahustujú.
    Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

  • guláš maruš 10.04.2012 16:09:12

    tento guláš vařím jako v návodě jenže nezahušťuji moukou je výborný nemá chybu a jako přílohu bramborový knedlík

  • Komentář k receptu Segedínský guláš margyn 10.01.2014 15:17:24

    Já použil do segedinského mraženou zeleninu s Pennymarketu,bazalku,parmazán a na konec ždibek šafránu...Užasnéééé :-)

    • Re: Komentář k receptu Segedínský guláš Prestik 21.07.2014 06:27:13

      No fujtajbl, takový blaf bych nedal ani psovi, protoze ho mam rad :(

    • Re: Komentář k receptu Segedínský guláš Pavel 31.01.2014 10:56:49

      A co takhle zelí? Zelí jsi do toho mišmaše dal?

      • Re: Re: Komentář k receptu Segedínský guláš Zdena 05.04.2014 12:59:23

        Pavle-kdybys pozozně četl recept,tak bys věděl,že zelí tam bylo napsané.Guláš je dobrý, ale ty jsi asi veliký kritik.............

Celkový počet komentářů: 125
Nalezeno receptů: 125
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept