Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 797121x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 126
Uvařil jsem to (Recept vařilo 52 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
3,1
dobrý recept
2040 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 699 kuchařkách
KDI
VARENIE 5273 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3043 receptů
Katika
Katika 1258 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 126
  • Zahustovanie gulásov Jozef 12.10.2014 10:04:56

    Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
    V Madarsku sa guláse nezahustujú.
    Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

    • Re: Zahustovanie gulásov milan 10.04.2015 10:52:55

      Nesmysl !!!!!
      Co se o segedínském guláši se stále dokola říká:
      že nepochází z města Szegedu,
      že se v Maďarsku nazývá szekeleygulyás,
      protože ho vymyslel básník Székely, který byl „machr“ na guláše;
      nebo protože ho z hladu namíchal nějaký pan Székely, když v jeho hospůdce neměli než zbytek perkeltu a kyselé zelí;
      ale také že ho spíš ze vzteku na opilé hosty, kteří se domáhali jídla pozdě v noci, čirou náhodou vytvořil budapešťský hospodský Székely smícháním všech zbytků, co našel v kuchyni – perkelt, zelí, smetana.
      Pravda- že gulyás je v Maďarsku označení pro polévku, protože jídlu, které vypadá jako guláš, se říká perkelt.
      A také, že pakli se v nějakém maďarském turisticky navštěvovaném městě setkáme se segedínským gulášem v naší podobě, je to nabídka pro českou a slovenskou klientelu. Kuchař bude nejspíš Slovák vyučený v Mariánských Lázních.

  • Zahustovanie gulásov Jozef 12.10.2014 09:47:38

    Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
    V Madarsku sa guláse nezahustujú.
    Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

  • guláš maruš 10.04.2012 16:09:12

    tento guláš vařím jako v návodě jenže nezahušťuji moukou je výborný nemá chybu a jako přílohu bramborový knedlík

  • Komentář k receptu Segedínský guláš margyn 10.01.2014 15:17:24

    Já použil do segedinského mraženou zeleninu s Pennymarketu,bazalku,parmazán a na konec ždibek šafránu...Užasnéééé :-)

Celkový počet komentářů: 126
Nalezeno receptů: 126
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.

  • Základní vyšetření krve

    Základní vyšetření krve

    Z biochemického rozboru krve lze zjistit spoustu informací o zdravotním stavu člověka. Odborníci umí odhalit kvalitu imunity, nejrůznější nemoci, zásoby vitamínů, nastavený pitný režim, těhotenství, přítomnost alkoholu, drog i jedů, ale také další zajímavé informace, které jsou důležité pro léčbu pacienta.




přidat nový recept