Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 695579x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 121
Uvařil jsem to (Recept vařilo 46 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porcí
Vaše cena 189 běžně 7500 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
2015 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 639 kuchařkách
KDI
VARENIE 4303 receptů
yvetk
Recepty pro Ivetu 584 receptů
Bendova kuchařka
Kočí
Bendova kuchařka 168 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 121
  • segoš edumb 13.04.2014 11:12:27

    proč pořád všichni zahušťujete moukou?nastrouhaná patka tvrdého chleba je daleko lepší.je to akorát trochu pracnější,no... :-)

  • Komentář k receptu Segedínský guláš margyn 10.01.2014 15:17:24

    Já použil do segedinského mraženou zeleninu s Pennymarketu,bazalku,parmazán a na konec ždibek šafránu...Užasnéééé :-)

    • Re: Komentář k receptu Segedínský guláš Pavel 31.01.2014 10:56:49

      A co takhle zelí? Zelí jsi do toho mišmaše dal?

      • Re: Re: Komentář k receptu Segedínský guláš Zdena 05.04.2014 12:59:23

        Pavle-kdybys pozozně četl recept,tak bys věděl,že zelí tam bylo napsané.Guláš je dobrý, ale ty jsi asi veliký kritik.............

    • Re: Komentář k receptu Segedínský guláš Peter 30.01.2014 23:13:47

      No lenze to nie je segedinsky gulas...mozes navarit kasu z prosa alebo ovsa, ale len preto, ze das na nu maslo a skoricu, nemozes to nazyvat krupicovou kasou...

  • Zbytečná hádka Astheart 05.08.2012 23:40:23

    Poslechněte, co kdybychom se dohodli takto: Szegedínský guláš je z vepřového s kysaným zelím a když to uvařím z hovězího, kuřecího, tofu nebo sóji, je to hovězí guláš s kysaným zelím, sójový guláš s kysaným zelím apod. Každý si vaří to, co mu chutná. Králík na smetaně taky není svíčková, i když to má stejnou omáčku....

  • Segedinský guláš Kralova (tecka) reni 23.05.2013 12:31:57

    Gulášek je výborný moc nám chutnal

  • guláš maruš 10.04.2012 16:09:12

    tento guláš vařím jako v návodě jenže nezahušťuji moukou je výborný nemá chybu a jako přílohu bramborový knedlík

    • Re: guláš Viktor 15.12.2012 10:58:20

      maso na segedin se nesmí první smažit na cibuli, aby se zatáhlo, právě naopak je potřeba aby se jen vařilo už v zelí aby pustilo š'távu

Celkový počet komentářů: 121
Nalezeno receptů: 121
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept