Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 883509x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 131
Uvařil jsem to (Recept vařilo 58 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 3490 běžně 5499 Kč sleva 37 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
2062 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 748 kuchařkách
KDI
VARENIE 6367 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3244 receptů
Katika
Katika 1287 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 131
  • Segedinský guláš Kralova (tecka) reni 23.05.2013 12:31:57

    Gulášek je výborný moc nám chutnal

  • Rychlé a dobré :))

  • ach ty úvahy, tady Mirek 10.08.2012 21:12:32

    Recept je velmi dobrý a ty úvahy o tofi a jiných ingrediencích jsou bláboly nevařičů-recept nemá chybu a basta

  • Segedin fabregas 05.08.2012 11:01:14

    je samozřejmě nejlepší z bůčku a nebo z kolena. A o hovězím mase nemůže být vůbec řeč, to potom není sege, ale jakýsi paskvil. U receptu také chybí kmín, bez toho to nejde.

  • segedinsky gulas MIROSLAV KRAL 02.04.2012 08:40:08

    byl jsem uz nekolikrat v madarsku a NIKDE segedinsky gulas neznali,az jeden slovensky madar v GYÖR na slovenske hranici me rekl,ze to je ceske jidlo a delaji ho jen ve meste SZEGEDIN u balatonu,takze jsem si daval PAPRIKAGULYAS,ale cesky segedein je nejlepsi(z veproveho kolena!!!),dobrou chut MIROSLAV

  • prdlajs Martin 25.09.2005 06:23:05

    segedin zveproveho vari jen vegeterini kterym dosli sojove bobky a ti kteri nemaji penize na drzsi hovezi,vysledek je vsek stejnej plnej zaludek a rano neco v hajzliku

    • Re: prdlajs eva 19.02.2009 19:05:23

      prdlajs nejvetsi... segedak je a bude z prorostleho veproveho... Ja si to ani chutove z hoveziho nedokazu predstavit!!!

      • Re: prdlajs Karel Černý 19.05.2006 13:39:21

        My vaříme segedím jedině z vepřového boku. Z hovězího rodině nidky moc nechutnal.

        • Re: Re: prdlajs Bernadett 21.01.2011 15:36:53

          V Maďarsku segeďák znají a to moc dobře!!Jsem Maďarka a toto jídlo je i maďarského původu...a knedle k tomu nejedí maďaři proto že je nemají a na jejich výrobu je tam moc hladká mouka a jiná ne-e

          • Blbost!! Na maďarském kanále TV Paprika, kde vaří maďarští kuchaři, prezentovali v jednom z pořadů segedínský guláš takto: "Dnes si uvaříme segedínský guláš, který by sice podle názvu měl být maďarským jídlem, ale jeho původ je v Česku." Takže v Maďarsku ho sice znají a vaří, ale recept je český. Je to stejné jako s Vejvodovou skladbou Škoda lásky, o které si celá Amerika myslí, že je jejich lidová.

Celkový počet komentářů: 131
Nalezeno receptů: 131
Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept