Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 912132x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 135
Uvařil jsem to (Recept vařilo 58 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
2064 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 752 kuchařkách
KDI
VARENIE 8284 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3296 receptů
Katika
Katika 1287 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 135
  • segoš edumb 13.04.2014 11:12:27

    proč pořád všichni zahušťujete moukou?nastrouhaná patka tvrdého chleba je daleko lepší.je to akorát trochu pracnější,no... :-)

  • Zbytečná hádka Astheart 05.08.2012 23:40:23

    Poslechněte, co kdybychom se dohodli takto: Szegedínský guláš je z vepřového s kysaným zelím a když to uvařím z hovězího, kuřecího, tofu nebo sóji, je to hovězí guláš s kysaným zelím, sójový guláš s kysaným zelím apod. Každý si vaří to, co mu chutná. Králík na smetaně taky není svíčková, i když to má stejnou omáčku....

  • Segedinský guláš Kralova (tecka) reni 23.05.2013 12:31:57

    Gulášek je výborný moc nám chutnal

  • Rychlé a dobré :))

  • ach ty úvahy, tady Mirek 10.08.2012 21:12:32

    Recept je velmi dobrý a ty úvahy o tofi a jiných ingrediencích jsou bláboly nevařičů-recept nemá chybu a basta

  • Segedin fabregas 05.08.2012 11:01:14

    je samozřejmě nejlepší z bůčku a nebo z kolena. A o hovězím mase nemůže být vůbec řeč, to potom není sege, ale jakýsi paskvil. U receptu také chybí kmín, bez toho to nejde.

  • segedinsky gulas MIROSLAV KRAL 02.04.2012 08:40:08

    byl jsem uz nekolikrat v madarsku a NIKDE segedinsky gulas neznali,az jeden slovensky madar v GYÖR na slovenske hranici me rekl,ze to je ceske jidlo a delaji ho jen ve meste SZEGEDIN u balatonu,takze jsem si daval PAPRIKAGULYAS,ale cesky segedein je nejlepsi(z veproveho kolena!!!),dobrou chut MIROSLAV

  • prdlajs Martin 25.09.2005 06:23:05

    segedin zveproveho vari jen vegeterini kterym dosli sojove bobky a ti kteri nemaji penize na drzsi hovezi,vysledek je vsek stejnej plnej zaludek a rano neco v hajzliku

  • Celkový počet komentářů: 135
    Nalezeno receptů: 135
    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

      Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

      Určitě jste už tyto dva pojmy někdy slyšeli. Ale víte, proč někdy mluvíme o artróze a jindy o artritidě a jaký je mezi nimi rozdíl?

    • Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

      Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

      Medvědí česnek známe nejspíš všichni, je považován za nejsilnější jarní bylinu a jeho detoxikační účinky, pro které je v těchto dnech hojně vyhledáván, jsou doslova zázračné. Právě nyní tato bylinka krásně bíle kvete, a když budete mít štěstí, můžete na něj narazit při procházkách listnatými lesy, kde jsou někdy vidět celé lány medvědího česneku.




    přidat nový recept