Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 797550x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 126
Uvařil jsem to (Recept vařilo 52 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
3,1
dobrý recept
2040 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 699 kuchařkách
KDI
VARENIE 5284 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3045 receptů
Katika
Katika 1258 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 126
  • prdlajs Martin 25.09.2005 06:23:05

    segedin zveproveho vari jen vegeterini kterym dosli sojove bobky a ti kteri nemaji penize na drzsi hovezi,vysledek je vsek stejnej plnej zaludek a rano neco v hajzliku

    • Re: prdlajs eva 19.02.2009 19:05:23

      prdlajs nejvetsi... segedak je a bude z prorostleho veproveho... Ja si to ani chutove z hoveziho nedokazu predstavit!!!

      • Re: prdlajs Karel Černý 19.05.2006 13:39:21

        My vaříme segedím jedině z vepřového boku. Z hovězího rodině nidky moc nechutnal.

        • Re: Re: prdlajs Bernadett 21.01.2011 15:36:53

          V Maďarsku segeďák znají a to moc dobře!!Jsem Maďarka a toto jídlo je i maďarského původu...a knedle k tomu nejedí maďaři proto že je nemají a na jejich výrobu je tam moc hladká mouka a jiná ne-e

          • Blbost!! Na maďarském kanále TV Paprika, kde vaří maďarští kuchaři, prezentovali v jednom z pořadů segedínský guláš takto: "Dnes si uvaříme segedínský guláš, který by sice podle názvu měl být maďarským jídlem, ale jeho původ je v Česku." Takže v Maďarsku ho sice znají a vaří, ale recept je český. Je to stejné jako s Vejvodovou skladbou Škoda lásky, o které si celá Amerika myslí, že je jejich lidová.

          • Dohady kolem guláše Hořká mandle 04.02.2012 10:03:23

            Pravdou je,že na segedák vždy plecko a bůček,ale s knedlíkama s vámi nesouhlasím.To samé každý tvrdí,že ze stejného důvodu nedělají knedle v USA.Ale jsou to jen bláboly stupidních lidí.To například tvrdí pan Krampol.Dalo mi práci tam tu mouku sehnat,ale sehnala jsem jí a mají ji snad všude.Jen v jiném balení než ostatní mouku.A pozor.Ne všichni mistři kuchaři jsou skutečnými mistry.

            • Na segedín vždy a jen pouze vepřové koleno, nikoli plec či bůček, což je jen hospodská náhražka, protože je s tím méně práce, protože koleno se musí za syrova vykostit. Ale konečný výsledek za trochu té námahy stojí, protože chuť segedínu z plece či bůčku se nedá s tímto vůbec srovnat. Vyzkoušejte.

        • Re: Re: prdlajs Honza 01.02.2012 20:24:21

          V maďarsku nazývají guláš jejich polévku, maďarský guláš si tam nedáte. Snažil jsem se ho v Budapešti najít, ale nemožné - guláš je zkrátka gulášová polévka s chlebem - velmi dobrá, ale není jako ta naše
          :

      • Re: Re: prdlajs Jana 09.02.2012 09:00:22

        Zdravím. A my žijem v Saúdské Arábii, kde vepřové neseženete a segedín z hovězího je ta největší lahoda!!!

      • Re: prdlajs HONZA 17.12.2007 17:19:08

        az na to ze v madarsku segedinsky gulas neznaji... tan cesky pojmenovany po mestu Szeged rozodne ne

Celkový počet komentářů: 126
Nalezeno receptů: 126
Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kolagen v péči o pleť podle věku

    Kolagen v péči o pleť podle věku

    Denně a ze všech stran slyšíme z reklam na pleťové krémy alarmující upozornění na nezbytnost udržování pevné, zdravé a mladé pleti pomocí kolagenu. Co je vlastně kolagen? A proč je pro naši pokožku tak důležitý? V dnešním článku se dozvíte, jak správně pečovat o pleť v různých věkových kategoriích.

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.




přidat nový recept