Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 821285x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 127
Uvařil jsem to (Recept vařilo 55 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
3,1
dobrý recept
2053 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 711 kuchařkách
KDI
VARENIE 6187 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3105 receptů
Katika
Katika 1278 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 127
  • segedinsky gulas MIROSLAV KRAL 02.04.2012 08:40:08

    byl jsem uz nekolikrat v madarsku a NIKDE segedinsky gulas neznali,az jeden slovensky madar v GYÖR na slovenske hranici me rekl,ze to je ceske jidlo a delaji ho jen ve meste SZEGEDIN u balatonu,takze jsem si daval PAPRIKAGULYAS,ale cesky segedein je nejlepsi(z veproveho kolena!!!),dobrou chut MIROSLAV

  • prdlajs Martin 25.09.2005 06:23:05

    segedin zveproveho vari jen vegeterini kterym dosli sojove bobky a ti kteri nemaji penize na drzsi hovezi,vysledek je vsek stejnej plnej zaludek a rano neco v hajzliku

    • Re: prdlajs eva 19.02.2009 19:05:23

      prdlajs nejvetsi... segedak je a bude z prorostleho veproveho... Ja si to ani chutove z hoveziho nedokazu predstavit!!!

      • Re: prdlajs Karel Černý 19.05.2006 13:39:21

        My vaříme segedím jedině z vepřového boku. Z hovězího rodině nidky moc nechutnal.

        • Re: Re: prdlajs Bernadett 21.01.2011 15:36:53

          V Maďarsku segeďák znají a to moc dobře!!Jsem Maďarka a toto jídlo je i maďarského původu...a knedle k tomu nejedí maďaři proto že je nemají a na jejich výrobu je tam moc hladká mouka a jiná ne-e

          • Blbost!! Na maďarském kanále TV Paprika, kde vaří maďarští kuchaři, prezentovali v jednom z pořadů segedínský guláš takto: "Dnes si uvaříme segedínský guláš, který by sice podle názvu měl být maďarským jídlem, ale jeho původ je v Česku." Takže v Maďarsku ho sice znají a vaří, ale recept je český. Je to stejné jako s Vejvodovou skladbou Škoda lásky, o které si celá Amerika myslí, že je jejich lidová.

          • Dohady kolem guláše Hořká mandle 04.02.2012 10:03:23

            Pravdou je,že na segedák vždy plecko a bůček,ale s knedlíkama s vámi nesouhlasím.To samé každý tvrdí,že ze stejného důvodu nedělají knedle v USA.Ale jsou to jen bláboly stupidních lidí.To například tvrdí pan Krampol.Dalo mi práci tam tu mouku sehnat,ale sehnala jsem jí a mají ji snad všude.Jen v jiném balení než ostatní mouku.A pozor.Ne všichni mistři kuchaři jsou skutečnými mistry.

            • Na segedín vždy a jen pouze vepřové koleno, nikoli plec či bůček, což je jen hospodská náhražka, protože je s tím méně práce, protože koleno se musí za syrova vykostit. Ale konečný výsledek za trochu té námahy stojí, protože chuť segedínu z plece či bůčku se nedá s tímto vůbec srovnat. Vyzkoušejte.

        • Re: Re: prdlajs Honza 01.02.2012 20:24:21

          V maďarsku nazývají guláš jejich polévku, maďarský guláš si tam nedáte. Snažil jsem se ho v Budapešti najít, ale nemožné - guláš je zkrátka gulášová polévka s chlebem - velmi dobrá, ale není jako ta naše
          :

      • Re: Re: prdlajs Jana 09.02.2012 09:00:22

        Zdravím. A my žijem v Saúdské Arábii, kde vepřové neseženete a segedín z hovězího je ta největší lahoda!!!

Celkový počet komentářů: 127
Nalezeno receptů: 127
Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Tipy z bylinkové lékárny proti nadměrnému pocení

    Tipy z bylinkové lékárny proti nadměrnému pocení

    Pocení je přirozeným a pro člověka nezbytným procesem, díky němuž tělo reguluje tělesnou teplotu a vyměšuje řadu odpadních látek. Je zcela běžné se více potit v horkém počasí, při tělesné námaze, stresu a horečce. Ovšem nadměrné pocení (hyperhidróza) může být i příznakem překyselení organismu či nemoci. Jak si při pocení pomoci přírodní cestou? To se dozvíte v dnešním článku.

  • Muži v přechodu aneb mužské klimakterium

    Muži v přechodu aneb mužské klimakterium

    O tom, že ženy zhruba mezi čtyřicátým a šedesátým rokem života “bojují“ s příznaky přechodu (klimakteria, menopauzy), všichni víme. Dochází u nich k útlumu činnosti vaječníků a klesá produkce hormonu estrogenu. Jiná forma klimakteria však nastává také u mužů. Kdy k němu dochází, jak probíhá a jak zvládat jeho příznaky?




přidat nový recept