Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 722618x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 123
Uvařil jsem to (Recept vařilo 47 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 699 běžně 7500 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
2024 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 658 kuchařkách
KDI
VARENIE 4544 receptů
yvetk
Recepty pro Ivetu 584 receptů
Bendova kuchařka
Kočí
Bendova kuchařka 168 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 123
  • Re: Re: prdlajs Bernadett 21.01.2011 15:36:53

    V Maďarsku segeďák znají a to moc dobře!!Jsem Maďarka a toto jídlo je i maďarského původu...a knedle k tomu nejedí maďaři proto že je nemají a na jejich výrobu je tam moc hladká mouka a jiná ne-e

    • Blbost!! Na maďarském kanále TV Paprika, kde vaří maďarští kuchaři, prezentovali v jednom z pořadů segedínský guláš takto: "Dnes si uvaříme segedínský guláš, který by sice podle názvu měl být maďarským jídlem, ale jeho původ je v Česku." Takže v Maďarsku ho sice znají a vaří, ale recept je český. Je to stejné jako s Vejvodovou skladbou Škoda lásky, o které si celá Amerika myslí, že je jejich lidová.

    • Dohady kolem guláše Hořká mandle 04.02.2012 10:03:23

      Pravdou je,že na segedák vždy plecko a bůček,ale s knedlíkama s vámi nesouhlasím.To samé každý tvrdí,že ze stejného důvodu nedělají knedle v USA.Ale jsou to jen bláboly stupidních lidí.To například tvrdí pan Krampol.Dalo mi práci tam tu mouku sehnat,ale sehnala jsem jí a mají ji snad všude.Jen v jiném balení než ostatní mouku.A pozor.Ne všichni mistři kuchaři jsou skutečnými mistry.

      • Na segedín vždy a jen pouze vepřové koleno, nikoli plec či bůček, což je jen hospodská náhražka, protože je s tím méně práce, protože koleno se musí za syrova vykostit. Ale konečný výsledek za trochu té námahy stojí, protože chuť segedínu z plece či bůčku se nedá s tímto vůbec srovnat. Vyzkoušejte.

  • Re: Re: prdlajs Honza 01.02.2012 20:24:21

    V maďarsku nazývají guláš jejich polévku, maďarský guláš si tam nedáte. Snažil jsem se ho v Budapešti najít, ale nemožné - guláš je zkrátka gulášová polévka s chlebem - velmi dobrá, ale není jako ta naše
    :

  • Re: Re: prdlajs Jana 09.02.2012 09:00:22

    Zdravím. A my žijem v Saúdské Arábii, kde vepřové neseženete a segedín z hovězího je ta největší lahoda!!!

  • Re: prdlajs HONZA 17.12.2007 17:19:08

    az na to ze v madarsku segedinsky gulas neznaji... tan cesky pojmenovany po mestu Szeged rozodne ne

    • Re: Re: prdlajs Alek 23.02.2011 20:56:03

      Žiju v Anglii..mám tu kamarádku, která je z Maďarska a jejich tradiční jídlo je rybí polévka a SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ!
      Nevím, kde jsi vzal to Tvé moudro?! Nedávno jsem u ní byl na obědě a žádný rozdíl v "českém" a "madarském" nebyl... samozřejmě;-)
      Ale Ty se tu chováš, jako znalec, takže Ti to nevymlouvám, jen se Ti směju...

    • Re: prdlajs Agnes 03.04.2008 15:05:22

      To proto, že v Maďarsku se tento guláš správně jmenuje sekelský (cituji dle Mistra Vrabce) a dělá se z mírně prorostlého vepřového masa, půl plecka, půl bůčku.

  • Celkový počet komentářů: 123
    Nalezeno receptů: 123
    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

      Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

      Depresemi v současné době trpí spousta lidí. Je to víceméně choroba současnosti. Je zjištěno, že nějakou formu deprese prožije za svůj život až 15 % lidí, přičemž ženy jsou k této poruše náchylnější. Snížil se také věk, ve kterém se nejčastěji poprvé s depresí potkáváme - je to už kolem třicátého roku.

    • Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

      Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

      Dobře se najíst a hubnout? Podle diety Mačingové se stává nemožné možným. Jídelníček, který bychom měli dodržovat 28 dní, je seskládán tak, aby se tělo skvěle pročistilo. Jak denní menu vypadá? Které recepty bychom se měli naučit?




    přidat nový recept