Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 695379x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 121
Uvařil jsem to (Recept vařilo 46 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porcí
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
2015 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 639 kuchařkách
KDI
VARENIE 4297 receptů
yvetk
Recepty pro Ivetu 584 receptů
Bendova kuchařka
Kočí
Bendova kuchařka 168 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 121
  • Dohady kolem guláše Hořká mandle 04.02.2012 10:03:23

    Pravdou je,že na segedák vždy plecko a bůček,ale s knedlíkama s vámi nesouhlasím.To samé každý tvrdí,že ze stejného důvodu nedělají knedle v USA.Ale jsou to jen bláboly stupidních lidí.To například tvrdí pan Krampol.Dalo mi práci tam tu mouku sehnat,ale sehnala jsem jí a mají ji snad všude.Jen v jiném balení než ostatní mouku.A pozor.Ne všichni mistři kuchaři jsou skutečnými mistry.

    • Na segedín vždy a jen pouze vepřové koleno, nikoli plec či bůček, což je jen hospodská náhražka, protože je s tím méně práce, protože koleno se musí za syrova vykostit. Ale konečný výsledek za trochu té námahy stojí, protože chuť segedínu z plece či bůčku se nedá s tímto vůbec srovnat. Vyzkoušejte.

  • Re: Re: prdlajs Honza 01.02.2012 20:24:21

    V maďarsku nazývají guláš jejich polévku, maďarský guláš si tam nedáte. Snažil jsem se ho v Budapešti najít, ale nemožné - guláš je zkrátka gulášová polévka s chlebem - velmi dobrá, ale není jako ta naše
    :

  • Re: Re: prdlajs Jana 09.02.2012 09:00:22

    Zdravím. A my žijem v Saúdské Arábii, kde vepřové neseženete a segedín z hovězího je ta největší lahoda!!!

  • Re: prdlajs HONZA 17.12.2007 17:19:08

    az na to ze v madarsku segedinsky gulas neznaji... tan cesky pojmenovany po mestu Szeged rozodne ne

    • Re: Re: prdlajs Alek 23.02.2011 20:56:03

      Žiju v Anglii..mám tu kamarádku, která je z Maďarska a jejich tradiční jídlo je rybí polévka a SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ!
      Nevím, kde jsi vzal to Tvé moudro?! Nedávno jsem u ní byl na obědě a žádný rozdíl v "českém" a "madarském" nebyl... samozřejmě;-)
      Ale Ty se tu chováš, jako znalec, takže Ti to nevymlouvám, jen se Ti směju...

    • Re: prdlajs Agnes 03.04.2008 15:05:22

      To proto, že v Maďarsku se tento guláš správně jmenuje sekelský (cituji dle Mistra Vrabce) a dělá se z mírně prorostlého vepřového masa, půl plecka, půl bůčku.

  • Re: prdlajs ursula 20.03.2012 12:59:36

    segedák z hovězího jsem ještě neviděla :D

  • Re: prdlajs dusin 06.05.2011 22:23:05

    Jen hlupak vtipkuje o masu a vegetarianech fakt stupidni prispevek, gratuluju

  • Celkový počet komentářů: 121
    Nalezeno receptů: 121
    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
    * Povinné pole

    Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru
    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Typy žloutenek a jak je odhalit

      Typy žloutenek a jak je odhalit

      Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

    • Význam bílkovin v naší stravě

      Význam bílkovin v naší stravě

      Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




    přidat nový recept