Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 826799x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 128
Uvařil jsem to (Recept vařilo 55 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
3,1
dobrý recept
2053 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 721 kuchařkách
KDI
VARENIE 6187 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3121 receptů
Katika
Katika 1280 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 128
  • Re: Seg.Gulas ja 02.09.2007 17:12:18

    si blba segedin s hoveziho, se prober

  • Re: Seg.Gulas Maser 16.08.2006 13:12:04

    Hele Lojzo,segedin je z vepre ok.Jestli ty mas rad z hoveziho tak ok.Ale jinak vepr.

  • Dobrý den. Bohužel vám musím vzít iluze. Segedínský guláš se dělá z vepřového masa. Převážně z plece, ramínka a na Moravě je oblíbený segeďák z bůčku(vepřové maso). Obávám se, že si pletete segeďák s normálním - maďarským - gulášem. V tomto případě se opravdu používá výhradně hovězí. Ale je vaše volba, z čeho si jaký pokrm připravíte. Na segeďák můžete použít i sojové maso a je fakt skvělý.

  • duchodci m.dodge 25.09.2005 06:11:50

    pridavam se k nazoru ze hovezi,segedin z hoveziho je lepsi a kdo rika ne je hlupak a nema asi na hovezi a proto dava prednost levnejsimu veprovymu ale jezte co chcete ale segedin z hoveziho prosim pane kuchar

    • Re: duchodci jenda 13.04.2008 09:21:39

      Ty troubo, tvůj argument pro hovězí má logiku stejnou, jako kdybych tvrdil, že cyklistických závodů se účastní ti, kdo nemají na motorku. Pokud si dáš v maďarsku szekely gulasz, nenajseš v něm nic krom prorostlého vepřového. Doufám že nechceš tvrdit, že Maďaři nevědí z čeho ho mají vařit.

    • Re: duchodci Dusan 22.10.2005 11:08:11

      ... myslim ze hlupak je ten kto odmieta ine nazory ... inak hovezi je drahsi aj preto ze su v nom zapocitane testy na BSE ...

  • maďar Karla 04.10.2008 16:58:14

    Nezlobte se, ale tahle diskuze mi přijde úplně zbytečná! Přivdala jsem se do maďarské rodiny a tady dělají segedinský guláš z vepřového!!! Podle tradiční receptury. Ale musím uznat, že i z hovězího musí být dobrý. Každý dle své chuti. A v restauraci segedinský guláš taky dostanete pouze z vepřového.

  • segeďák m 02.08.2008 13:31:31

    Máte pravdu, na Moravě je nejlepší segeďák z bůčku. Je výborný :-)

  • Celkový počet komentářů: 128
    Nalezeno receptů: 128
    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

      Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

      Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?

    • Zánět spojivek u dětí a novorozenců

      Zánět spojivek u dětí a novorozenců

      Zánět spojivek bývá u dětí spíše sezónní záležitostí. Objevuje se z jara nebo v létě, kdy děti pobývají hodně venku. V létě si děti toto onemocnění často přinesou hlavně z veřejných bazénů, ale i přírodních koupališť. Rizikový bývá také nástup dítěte do školky či jiných kolektivů. Zánět spojivek je relativně častý a dobře léčitelný problém, kterého se můžeme správnou léčbou zbavit bez následků a komplikací.




    přidat nový recept