Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 881767x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 131
Uvařil jsem to (Recept vařilo 58 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 2999 běžně 4699 Kč sleva 36 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
2062 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 746 kuchařkách
KDI
VARENIE 6365 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3240 receptů
Katika
Katika 1287 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 131
  • Re: Seg.Gulas koutici 12.03.2009 23:08:35

    ja si naopak myslim ze segedin se z veproveho, pekne prorostleho.z hoveziho jsem jeste nejedl a myslim si jako nekteri co odpovidaji, ze kdyz k hovezimu pridas papriku mas madarsky a neeee segenin, ale az budu mit naladu tak zkusim hovezi at potvdim nebo vyvratim toto tvrzeni.

  • Re: Seg.Gulas zubstejn 24.02.2009 14:27:11

    Nevím jak v maďarsku, ale u nás se dělá segedin vždy z vepřového masa, klasickej z bůčků a nebo seg.gul special s plecka. Je to tak i v normách teplých pokrmů.. Z hovězího se dělá víděnský guláš.

  • Re: Seg.Gulas piko 09.12.2008 11:08:29

    v životě jsem nejedl segoš z hovězího a ani si to dost dobře neumím představit (nic proti hovězímu),prorostlé vepřové podle mě je nenahraditelné....

  • Re: Seg.Gulas ja 02.09.2007 17:12:18

    si blba segedin s hoveziho, se prober

  • Re: Seg.Gulas Maser 16.08.2006 13:12:04

    Hele Lojzo,segedin je z vepre ok.Jestli ty mas rad z hoveziho tak ok.Ale jinak vepr.

  • Dobrý den. Bohužel vám musím vzít iluze. Segedínský guláš se dělá z vepřového masa. Převážně z plece, ramínka a na Moravě je oblíbený segeďák z bůčku(vepřové maso). Obávám se, že si pletete segeďák s normálním - maďarským - gulášem. V tomto případě se opravdu používá výhradně hovězí. Ale je vaše volba, z čeho si jaký pokrm připravíte. Na segeďák můžete použít i sojové maso a je fakt skvělý.

  • duchodci m.dodge 25.09.2005 06:11:50

    pridavam se k nazoru ze hovezi,segedin z hoveziho je lepsi a kdo rika ne je hlupak a nema asi na hovezi a proto dava prednost levnejsimu veprovymu ale jezte co chcete ale segedin z hoveziho prosim pane kuchar

    • Re: duchodci jenda 13.04.2008 09:21:39

      Ty troubo, tvůj argument pro hovězí má logiku stejnou, jako kdybych tvrdil, že cyklistických závodů se účastní ti, kdo nemají na motorku. Pokud si dáš v maďarsku szekely gulasz, nenajseš v něm nic krom prorostlého vepřového. Doufám že nechceš tvrdit, že Maďaři nevědí z čeho ho mají vařit.

    • Re: duchodci Dusan 22.10.2005 11:08:11

      ... myslim ze hlupak je ten kto odmieta ine nazory ... inak hovezi je drahsi aj preto ze su v nom zapocitane testy na BSE ...

  • Celkový počet komentářů: 131
    Nalezeno receptů: 131
    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • S dítětem do školky - je nutné dodržet hranici tří let?

      S dítětem do školky - je nutné dodržet hranici tří let?

      Jako maminka dítěte školkového věku máte v dnešní době možnost volby, kdy jej svěřit do péče této instituce. Ve dvou, třech nebo až čtyřech letech věku? V čem je školka pro dítě skutečně přínosem, jak začít s odloučením a kdy je ten správný věk, ve kterém dítě školku zvládne?

    • Jak se správně obléknout na hory

      Jak se správně obléknout na hory

      Letošní zima příliš nepřeje lyžařům, snowboardistům a ani jiným vyznavačům bílých sportů. Přesto se několik vhodných dní objevilo a v příhodných nadmořských výškách tyto možnosti stále přetrvávají, nebo se opakovaně objevují.




    přidat nový recept