Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 939988x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 137
Uvařil jsem to (Recept vařilo 58 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 3490 běžně 5400 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
2070 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 760 kuchařkách
KDI
VARENIE 8341 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3336 receptů
Katika
Katika 1287 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 137
  • Re: Seg.Gulas de me 02.09.2007 17:13:51

    si blba segedin s hoveziho, se prober to uz lepsi ze psa, asi o vari moc nevis.

  • Re: Seg.Gulas widmar 27.02.2007 11:59:20

    Vážení přátelé, tak segedínský guláš,jak ho dělala má babička na Moravě,byl z hovězí kližky, vepřové plece a uzeného bůčku a to je potom skutečná mňamka...

  • Re: Seg.Gulas Jana Machalová 16.08.2006 13:19:57

    Jo, vepř je vepř;-)

  • Re: Seg.Gulas Disgrafik 17.03.2005 16:06:26

    To můžu potvrdit. Segedin ze sojového masa je fakt výbornej.

  • Re: Seg.Gulas koutici 12.03.2009 23:08:35

    ja si naopak myslim ze segedin se z veproveho, pekne prorostleho.z hoveziho jsem jeste nejedl a myslim si jako nekteri co odpovidaji, ze kdyz k hovezimu pridas papriku mas madarsky a neeee segenin, ale az budu mit naladu tak zkusim hovezi at potvdim nebo vyvratim toto tvrzeni.

  • Re: Seg.Gulas zubstejn 24.02.2009 14:27:11

    Nevím jak v maďarsku, ale u nás se dělá segedin vždy z vepřového masa, klasickej z bůčků a nebo seg.gul special s plecka. Je to tak i v normách teplých pokrmů.. Z hovězího se dělá víděnský guláš.

  • Re: Seg.Gulas piko 09.12.2008 11:08:29

    v životě jsem nejedl segoš z hovězího a ani si to dost dobře neumím představit (nic proti hovězímu),prorostlé vepřové podle mě je nenahraditelné....

  • Re: Seg.Gulas ja 02.09.2007 17:12:18

    si blba segedin s hoveziho, se prober

  • Celkový počet komentářů: 137
    Nalezeno receptů: 137
    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Jste závislí na internetu?

      Jste závislí na internetu?

      Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?

    • Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

      Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

      Žlučníkové kameny jsou častým zdrojem potíží především u žen, u nás jimi navíc v různé formě trpí každý čtvrtý člověk. Je známo, že tyto kameny mohou způsobit bolestivý stav zvaný žlučníková kolika a jejich zanedbání může vést až k závažnému zánětu žlučníku.




    přidat nový recept