Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 752200x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 125
Uvařil jsem to (Recept vařilo 50 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
3,1
dobrý recept
2030 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 680 kuchařkách
KDI
VARENIE 4883 receptů
yvetk
Recepty pro Ivetu 584 receptů
Katika
Katika 1207 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 125
  • duchodci m.dodge 25.09.2005 06:11:50

    pridavam se k nazoru ze hovezi,segedin z hoveziho je lepsi a kdo rika ne je hlupak a nema asi na hovezi a proto dava prednost levnejsimu veprovymu ale jezte co chcete ale segedin z hoveziho prosim pane kuchar

    • Re: duchodci jenda 13.04.2008 09:21:39

      Ty troubo, tvůj argument pro hovězí má logiku stejnou, jako kdybych tvrdil, že cyklistických závodů se účastní ti, kdo nemají na motorku. Pokud si dáš v maďarsku szekely gulasz, nenajseš v něm nic krom prorostlého vepřového. Doufám že nechceš tvrdit, že Maďaři nevědí z čeho ho mají vařit.

    • Re: duchodci Dusan 22.10.2005 11:08:11

      ... myslim ze hlupak je ten kto odmieta ine nazory ... inak hovezi je drahsi aj preto ze su v nom zapocitane testy na BSE ...

  • maďar Karla 04.10.2008 16:58:14

    Nezlobte se, ale tahle diskuze mi přijde úplně zbytečná! Přivdala jsem se do maďarské rodiny a tady dělají segedinský guláš z vepřového!!! Podle tradiční receptury. Ale musím uznat, že i z hovězího musí být dobrý. Každý dle své chuti. A v restauraci segedinský guláš taky dostanete pouze z vepřového.

  • segeďák m 02.08.2008 13:31:31

    Máte pravdu, na Moravě je nejlepší segeďák z bůčku. Je výborný :-)

  • Re: ???? vitris 17.07.2008 20:23:24

    Z hovězího,jo? to je blbost! nejlepší je přece z bůčku,co?

  • anglicky segedin Martin & Barbora 16.03.2008 18:37:21

    Ahoj vsichni, my jsme prave v Londyne a dostali jsme chut na segedin, nakoupili jsem vse co potrebujem a dame se do toho. Verim, ze tento recept ukoji nase chute. Dobrou chut do Cech! Ahoj M&B

  • Segoššš Tely 31.01.2008 17:45:49

    No jsem chlap a myslím že jsem to celkem vpohodě zvládnul...jdu si nandat..ahojj

Celkový počet komentářů: 125
Nalezeno receptů: 125
Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.

  • Lněný olej a jeho význam pro zdraví

    Lněný olej a jeho význam pro zdraví

    Lněný olej má svoji specifickou a lehce ořechovou příchuť. Na vzduchu brzy oxiduje, je nutno ho uchovávat v ledničce a láhev vždy pečlivě uzavřít. Panenský lněný olej se nesmí tepelně upravovat. Není vhodný pro děti do 1 roku.




přidat nový recept