Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 924736x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 135
Uvařil jsem to (Recept vařilo 58 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
2067 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 757 kuchařkách
KDI
VARENIE 8305 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů
Katika
Katika 1287 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 135
  • Re: Seg.Gulas widmar 27.02.2007 11:59:20

    Vážení přátelé, tak segedínský guláš,jak ho dělala má babička na Moravě,byl z hovězí kližky, vepřové plece a uzeného bůčku a to je potom skutečná mňamka...

  • Re: Seg.Gulas Jana Machalová 16.08.2006 13:19:57

    Jo, vepř je vepř;-)

  • Re: Seg.Gulas Disgrafik 17.03.2005 16:06:26

    To můžu potvrdit. Segedin ze sojového masa je fakt výbornej.

  • Re: Seg.Gulas koutici 12.03.2009 23:08:35

    ja si naopak myslim ze segedin se z veproveho, pekne prorostleho.z hoveziho jsem jeste nejedl a myslim si jako nekteri co odpovidaji, ze kdyz k hovezimu pridas papriku mas madarsky a neeee segenin, ale az budu mit naladu tak zkusim hovezi at potvdim nebo vyvratim toto tvrzeni.

  • Re: Seg.Gulas zubstejn 24.02.2009 14:27:11

    Nevím jak v maďarsku, ale u nás se dělá segedin vždy z vepřového masa, klasickej z bůčků a nebo seg.gul special s plecka. Je to tak i v normách teplých pokrmů.. Z hovězího se dělá víděnský guláš.

  • Re: Seg.Gulas piko 09.12.2008 11:08:29

    v životě jsem nejedl segoš z hovězího a ani si to dost dobře neumím představit (nic proti hovězímu),prorostlé vepřové podle mě je nenahraditelné....

  • Re: Seg.Gulas ja 02.09.2007 17:12:18

    si blba segedin s hoveziho, se prober

  • Re: Seg.Gulas Maser 16.08.2006 13:12:04

    Hele Lojzo,segedin je z vepre ok.Jestli ty mas rad z hoveziho tak ok.Ale jinak vepr.

  • Dobrý den. Bohužel vám musím vzít iluze. Segedínský guláš se dělá z vepřového masa. Převážně z plece, ramínka a na Moravě je oblíbený segeďák z bůčku(vepřové maso). Obávám se, že si pletete segeďák s normálním - maďarským - gulášem. V tomto případě se opravdu používá výhradně hovězí. Ale je vaše volba, z čeho si jaký pokrm připravíte. Na segeďák můžete použít i sojové maso a je fakt skvělý.

  • Celkový počet komentářů: 135
    Nalezeno receptů: 135
    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

      Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

      Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

    • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

      Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

      Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




    přidat nový recept