Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 918567x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 135
Uvařil jsem to (Recept vařilo 58 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
2065 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 753 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů
Katika
Katika 1287 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 135
  • Re: Seg.Gulas widmar 27.02.2007 11:59:20

    Vážení přátelé, tak segedínský guláš,jak ho dělala má babička na Moravě,byl z hovězí kližky, vepřové plece a uzeného bůčku a to je potom skutečná mňamka...

  • Re: Seg.Gulas Jana Machalová 16.08.2006 13:19:57

    Jo, vepř je vepř;-)

  • Re: Seg.Gulas Disgrafik 17.03.2005 16:06:26

    To můžu potvrdit. Segedin ze sojového masa je fakt výbornej.

  • Re: Seg.Gulas koutici 12.03.2009 23:08:35

    ja si naopak myslim ze segedin se z veproveho, pekne prorostleho.z hoveziho jsem jeste nejedl a myslim si jako nekteri co odpovidaji, ze kdyz k hovezimu pridas papriku mas madarsky a neeee segenin, ale az budu mit naladu tak zkusim hovezi at potvdim nebo vyvratim toto tvrzeni.

  • Re: Seg.Gulas zubstejn 24.02.2009 14:27:11

    Nevím jak v maďarsku, ale u nás se dělá segedin vždy z vepřového masa, klasickej z bůčků a nebo seg.gul special s plecka. Je to tak i v normách teplých pokrmů.. Z hovězího se dělá víděnský guláš.

  • Re: Seg.Gulas piko 09.12.2008 11:08:29

    v životě jsem nejedl segoš z hovězího a ani si to dost dobře neumím představit (nic proti hovězímu),prorostlé vepřové podle mě je nenahraditelné....

  • Re: Seg.Gulas ja 02.09.2007 17:12:18

    si blba segedin s hoveziho, se prober

  • Re: Seg.Gulas Maser 16.08.2006 13:12:04

    Hele Lojzo,segedin je z vepre ok.Jestli ty mas rad z hoveziho tak ok.Ale jinak vepr.

  • Dobrý den. Bohužel vám musím vzít iluze. Segedínský guláš se dělá z vepřového masa. Převážně z plece, ramínka a na Moravě je oblíbený segeďák z bůčku(vepřové maso). Obávám se, že si pletete segeďák s normálním - maďarským - gulášem. V tomto případě se opravdu používá výhradně hovězí. Ale je vaše volba, z čeho si jaký pokrm připravíte. Na segeďák můžete použít i sojové maso a je fakt skvělý.

  • Celkový počet komentářů: 135
    Nalezeno receptů: 135
    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Třešně proti rakovinovému bujení

      Třešně proti rakovinovému bujení

      Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?

    • Běhání jako sport, zábava i relax

      Běhání jako sport, zábava i relax

      Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.




    přidat nový recept