Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 798482x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 126
Uvařil jsem to (Recept vařilo 52 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
3,1
dobrý recept
2041 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 700 kuchařkách
KDI
VARENIE 5300 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3047 receptů
Katika
Katika 1258 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 126
  • Zahustovanie gulásov Jozef 12.10.2014 10:04:56

    Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
    V Madarsku sa guláse nezahustujú.
    Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

    • Re: Zahustovanie gulásov milan 10.04.2015 10:52:55

      Nesmysl !!!!!
      Co se o segedínském guláši se stále dokola říká:
      že nepochází z města Szegedu,
      že se v Maďarsku nazývá szekeleygulyás,
      protože ho vymyslel básník Székely, který byl „machr“ na guláše;
      nebo protože ho z hladu namíchal nějaký pan Székely, když v jeho hospůdce neměli než zbytek perkeltu a kyselé zelí;
      ale také že ho spíš ze vzteku na opilé hosty, kteří se domáhali jídla pozdě v noci, čirou náhodou vytvořil budapešťský hospodský Székely smícháním všech zbytků, co našel v kuchyni – perkelt, zelí, smetana.
      Pravda- že gulyás je v Maďarsku označení pro polévku, protože jídlu, které vypadá jako guláš, se říká perkelt.
      A také, že pakli se v nějakém maďarském turisticky navštěvovaném městě setkáme se segedínským gulášem v naší podobě, je to nabídka pro českou a slovenskou klientelu. Kuchař bude nejspíš Slovák vyučený v Mariánských Lázních.

  • Zahustovanie gulásov Jozef 12.10.2014 09:47:38

    Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
    V Madarsku sa guláse nezahustujú.
    Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

  • guláš maruš 10.04.2012 16:09:12

    tento guláš vařím jako v návodě jenže nezahušťuji moukou je výborný nemá chybu a jako přílohu bramborový knedlík

  • Komentář k receptu Segedínský guláš margyn 10.01.2014 15:17:24

    Já použil do segedinského mraženou zeleninu s Pennymarketu,bazalku,parmazán a na konec ždibek šafránu...Užasnéééé :-)

Celkový počet komentářů: 126
Nalezeno receptů: 126
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Fyzické trestání dětí - ano, nebo ne?

    Fyzické trestání dětí - ano, nebo ne?

    V dnešním článku se zaměříme na toto ožehavé, ale stále hodně diskutované téma, na něž máme hodně rozporuplné názory. Jedni tvrdí, že pohlavek nebo facka zmůže víc než dlouhé domlouvání, jiní zarytě protestují, že sebemenší fyzický trest dítěti škodí a narušuje přirozený vývoj jeho osobnosti.

  • Blíží se 5. ročník kampaně “Do práce na kole". Zapojíte se?

    Blíží se 5. ročník kampaně “Do práce na kole

    Už žádné nekonečné fronty na silnicích, hodiny strávené v autě a stresující hledání parkování! Dorazil k nám nový trend, který pozvolna mění atmosféru metropolí západní Evropy. Do kampaně, která nese název "Do práce na kole", a která se u nás uskuteční letos v květnu už popáté, se tentokrát zapojí 26 měst.




přidat nový recept