Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 881966x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 131
Uvařil jsem to (Recept vařilo 58 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 1599 běžně 3535 Kč sleva 55 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
2062 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 746 kuchařkách
KDI
VARENIE 6365 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3240 receptů
Katika
Katika 1287 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 131
  • Hnus Robert 30.01.2016 12:14:46

    To je humac! Nedalo se to žrát!

  • Komentář k receptu Segedínský guláš Jura 27.01.2016 18:01:47

    Vyborný.

  • Komentář k receptu Segedínský guláš margyn 10.01.2014 15:17:24

    Já použil do segedinského mraženou zeleninu s Pennymarketu,bazalku,parmazán a na konec ždibek šafránu...Užasnéééé :-)

    • Re: Komentář k receptu Segedínský guláš Varecka 10.10.2015 10:03:24

      Tak hlavne ze Vam chutnalo. Jen to jaksi nema nic spolecneho s puvodnim receptem.

    • Re: Komentář k receptu Segedínský guláš Prestik 21.07.2014 06:27:13

      No fujtajbl, takový blaf bych nedal ani psovi, protoze ho mam rad :(

    • Re: Komentář k receptu Segedínský guláš Pavel 31.01.2014 10:56:49

      A co takhle zelí? Zelí jsi do toho mišmaše dal?

      • Re: Re: Komentář k receptu Segedínský guláš Zdena 05.04.2014 12:59:23

        Pavle-kdybys pozozně četl recept,tak bys věděl,že zelí tam bylo napsané.Guláš je dobrý, ale ty jsi asi veliký kritik.............

    • Re: Komentář k receptu Segedínský guláš Peter 30.01.2014 23:13:47

      No lenze to nie je segedinsky gulas...mozes navarit kasu z prosa alebo ovsa, ale len preto, ze das na nu maslo a skoricu, nemozes to nazyvat krupicovou kasou...

  • Zahustovanie gulásov Jozef 12.10.2014 09:47:38

    Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
    V Madarsku sa guláse nezahustujú.
    Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

    • Re: Zahustovanie gulásov Josef Franz 17.08.2015 15:07:21

      Nesmysl, guláš a perkelt jsou dva různé druhy " pro nás guláše".
      ps - Při "guláši" maso na osmaženou cibuli.
      Při "perkeltu " maso do již zalitého základu vývarem.
      (Měl jsem tu čest vařit v Maďarsku s Maďary, további szép napot.

Celkový počet komentářů: 131
Nalezeno receptů: 131
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • S dítětem do školky - je nutné dodržet hranici tří let?

    S dítětem do školky - je nutné dodržet hranici tří let?

    Jako maminka dítěte školkového věku máte v dnešní době možnost volby, kdy jej svěřit do péče této instituce. Ve dvou, třech nebo až čtyřech letech věku? V čem je školka pro dítě skutečně přínosem, jak začít s odloučením a kdy je ten správný věk, ve kterém dítě školku zvládne?

  • Jak se správně obléknout na hory

    Jak se správně obléknout na hory

    Letošní zima příliš nepřeje lyžařům, snowboardistům a ani jiným vyznavačům bílých sportů. Přesto se několik vhodných dní objevilo a v příhodných nadmořských výškách tyto možnosti stále přetrvávají, nebo se opakovaně objevují.




přidat nový recept