Salát z hlávkového zelí s jablky

10 min | salát | 6 porcí | německá kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1134x
Směs salátu a jablek v marinádě.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Očištěné bílé zelí nakrájíme na jemné nudličky a vsypeme do hrnce s malým množstvím (2,5 dcl) vařící se vody a ponecháme bez pokličky asi 5 minut propařovat za občasného míchání, až se voda téměř vyvaří.

Do takto zpařeného horkého zelí přidáme pepř, sůl, cukr, tenké plátky jablek a za stálého míchání přidáváme ocet. Průběžně ochutnáváme, abychom to s octem nepřehnali. Chuť by měla být nasládle kyselá.

Salát necháme vychladnout v chladničce asi 12 hodin. Před podáváním salát lehce promícháme.

Do salátu z hlávkového zelí s jablky můžeme vmíchat i 1,5 dcl zakysané smetany.

DROBEK autor receptu:

Salát z hlávkového zelí s jablky

Počet přidaných receptů: 77

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Salát z hlávkového zelí s jablky

Recept se nachází v 22 kuchařkách
kristinka
saláty zeleninové 68 receptů
Vegeterezka
Veganská 181 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Salát z hlávkového zelí s jablky

Přidat příspěvek k receptu Salát z hlávkového zelí s jablky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept