Studený předkrm, ale také lehká večeře. Vegetariani si změní šunku za sojové maso.
2 g | sůl |
200 g | šunka |
400 g | rajčata |
20 g | hořčice plnotučná |
50 g | olivový olej |
1 g | mletý bílý pepř |
30 g | citronová šťáva |
1 ks | hlávkový salát |
200 g | kukuřice sterilovaná |
200 g | ementál |
125 g | zakysaná smetana 12% |
Umyté listy salátu natrhám na menší kousky, vložíme do sklenic. Rajčata spaříme a oloupeme, vybereme tekutou dužinu s jadérky. Šunku a rajčata krájíme na malé kostičky, sýr na nudličky. Kukuřici scedíme a necháme okapat.
Připravíme si dresink. Citronovou šťávu, olej, smetanu, hořčici smícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
Vše smícháme ve větší míse, pak vložíme do skleniček a zalijeme smetanovým dresinkem. Zdobíme vějířkem citronu a petrželovou natí.
Salát podáváme ve sklenici nebo na dezertním talíři.
autor tono2
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena