Salát s řapíkatým celerem a sýrem

15 min | salát | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 133258x
Salát s řapíkatým celerem je osvěžující a má zvláštní aromatickou chuť.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Salát rozdělíme na listy a propereme ve studené vodě. Okurku, rajčata a řapíkatý celer také omyjeme. Okurku oloupeme. Pokud ji máme z vlastní zahrádky, chemicky neošetřenou, stačí důkladně opláchnout.

Salát natrháme nebo rozkrájíme na větší kusy. Rajčata, řapíkatý celer a okurku nakrájíme na menší kousky, sýry na maličké kostičky. Pokrájenou zeleninu promícháme, opepříme, trochu posolíme a pokapeme olivovým olejem.

Takto připravený salát s řapíkatým celerem a sýrem rozdělíme na porce, posypeme sýrovými kostičkami a podáváme s toustovým chlebem, nebo jako přílohu k minutkám z masa.

autor receptu:

Salát s řapíkatým celerem a sýrem

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

2,6
slabší recept
85 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Salát s řapíkatým celerem a sýrem

Recept se nachází v 41 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3056 receptů
zjirousek
Saláty 966 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Salát s řapíkatým celerem a sýrem

Přidat příspěvek k receptu Salát s řapíkatým celerem a sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept