Sacher dort original

1 h 15 min | moučník | 12 porcí | rakouská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 50676x
Recept na originální Sacher dort přímo od uznávaného rakouského cukráře.
Komentáře receptu 20
Uvařil jsem to (Recept vařilo 11 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejdříve našleháme do pěny změklé máslo s moučkovým cukrem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu do těsta. Stačí obyčejná čokoláda na vaření, ale čím kvalitnější, tím bude dort lepší. Do máslové pěny pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Pak přidáme 6 žloutků a pomalu šleháme do pěny.

Z bílků, špetky soli a krupicového cukru si vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pomalu spojíme dohromady a nakonec pomalu přisypeme hladkou mouku. Těsto, které není tekuté, musí být pevně našlehané, dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Klidně může mít menší průměr než 24 cm. Pečeme při 175 °C zhruba 45 minut.

Vychladlý korpus rozřízneme napůl, potřeme meruňkovou marmeládou. Celý korpus pak potřeme marmeládou ještě zvenku, necháme na chvíli zchladit v lednici a nakonec na celý dort rovnoměrně naneseme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout.

Sacher dort originál nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Sacher dort original

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3999 běžně 25500 Kč sleva 84 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
52 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Sacher dort original

Recept se nachází v 163 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4073 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 3912 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 5963 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sacher dort original

Celkový počet komentářů u receptu: 20
  • Všem doporučuji,je luxusní :)

  • Sacher Premio 28.01.2015 20:01:34

    Pán, který je vyučený cukrá, jak zde tvrdí, tak by měl vědět, že opravdu originální recept na tuto dobrotu zná pouze firma Sacher, která ho má patentovaný a je držen v tajnosti.Všechny ostatní jsou pouze napodobeniny. Některé horší, jiné zdarilejsi a tento myslím patří k těm velice slušným. Jinak originální dort si můžete u této firmy objednat a pošlou vám ho ve speciální dřevěné kazetě a i bez jakékoliv chemie vydrží několik měsíců.

  • Komentář k receptu Sacher dort original m (tecka) trzilova 26.01.2014 13:29:22

    tak to byl muj první dort a je maximálně lahodný a jednoduchý :-))děkuji za recept.-)))

    • Re: Komentář k receptu Sacher dort original Bree 02.02.2014 19:07:11

      Tenhle recept jsem si přivezla z Rakouska od hodného pana hoteliéra Rosenbergera, který vlastní síť dálničních restaurací LANDZEIT. Také si ho tam příležitostně dávám :-) U nás v rodině velmi oblíben

      • Re: Re: Komentář k receptu Sacher dort original Metoděj 11.05.2014 09:41:17

        Ví to pan "LANDZEIT", že dáváš v plén jeho majstrštyk? Aby ti příště nepropíchl kola!!.D.D.D.

        • Re: Re: Re: Komentář k receptu Sacher dort original Bree 25.01.2015 12:44:40

          Ví, dokonce každoročně vydává časopis, kde uveřejňuje oblíbené recepty. Časopis je zdarma k dostání v síti jeho restaurací :-)

  • Komentář k receptu Sacher dort original kolemjdoucí 13.11.2014 12:10:06

    Jako vyučený cukrář hodnotím tento "Originál Sachr" jako nechutný paskvil a dotyčný nebo dotyčná by potřeboval naplácat na ruce. Do "sachru" se jednak nedává máslo ale olej a hlavně mouka tam má být hladká a hrubá v poměru 1:2. O dalším ani nemluvě. Tak pokud někdo chce opravdový Sachr ať se poohlédne po jiném receptu a na tento nechut zapomene.

    • Re: Komentář k receptu Sacher dort original Bree 25.01.2015 12:42:19

      Dobrý den, ráda předám Vás komentář tvůrci receptu - vyhlášenému cukráři a majiteli řetězce restaurací v Rakousku. Pokud by jste na sebe přidal i osobní kontakt, ne jen "ANONYM", mohli by jste s panem dovést tuto rozmluvu o receptu do konce :-)
      Jinak přidávám kontaktní informace o majiteli, který to opravdu svou pílí někam dotáhl a nepodepisuje své komentáře jeko "ANONYM".
      http://landzeit.at/de/wolfgang -rosenberger

  • Komentář k receptu Sacher dort original zari11 10.05.2014 23:41:53

    vůbec to nechápu :´( peču dorty skoro pořád a potahuju je i marcipánem a podobně. Tak jsem si namlouvala, že takto lehký recept zvládnu levou zadní a vůbec! Celý se mi roztekl, po 45 minutách byl 3x řidčí než když jsem ho tam dávala a nehodlal se dopéct! A k tomu mi naskočil o nějakých 5 cm..... Asi to bude mnou :D musím si vždy věci upéct "nanečisto" , aby se mi to pak povedlo, ale toto bylo moc silný kafé i na první pokus -_- no, snad mi to příště půjde lépe :D

    • Re: Komentář k receptu Sacher dort original zari11 10.05.2014 23:57:26

      aha, už jsem na to došla, jenom já tam asi nedala mouku, co? :D a pak se tady mám co vychloubat, jak peču dorty skoro pořád :D

Celkový počet komentářů: 20
Nalezeno receptů: 20
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Sacher dort original
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept