Sacher dort original

1 h 15 min | moučník | 12 porcí | rakouská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 32754x
Recept na originální Sacher dort přímo od uznávaného rakouského cukráře.
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejdříve našleháme do pěny změklé máslo s moučkovým cukrem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu do těsta. Stačí obyčejná čokoláda na vaření, ale čím kvalitnější, tím bude dort lepší. Do máslové pěny pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Pak přidáme 6 žloutků a pomalu šleháme do pěny.

Z bílků, špetky soli a krupicového cukru si vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pomalu spojíme dohromady a nakonec pomalu přisypeme hladkou mouku. Těsto, které není tekuté, musí být pevně našlehané, dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Klidně může mít menší průměr než 24 cm. Pečeme při 175 °C zhruba 45 minut.

Vychladlý korpus rozřízneme napůl, potřeme meruňkovou marmeládou. Celý korpus pak potřeme marmeládou ještě zvenku, necháme na chvíli zchladit v lednici a nakonec na celý dort rovnoměrně naneseme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout.

Sacher dort originál nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Sacher dort original

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
37 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Sacher dort original

Recept se nachází v 144 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3855 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 4670 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4888 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sacher dort original

Celkový počet komentářů u receptu: 15
  • Komentář k receptu Sacher dort original Bára 16.11.2014 20:30:27

    Mám ho vyzkoušený a je to ňamina :-).

  • Komentář k receptu Sacher dort original kolemjdoucí 13.11.2014 12:10:06

    Jako vyučený cukrář hodnotím tento "Originál Sachr" jako nechutný paskvil a dotyčný nebo dotyčná by potřeboval naplácat na ruce. Do "sachru" se jednak nedává máslo ale olej a hlavně mouka tam má být hladká a hrubá v poměru 1:2. O dalším ani nemluvě. Tak pokud někdo chce opravdový Sachr ať se poohlédne po jiném receptu a na tento nechut zapomene.

  • Komentář k receptu Sacher dort original Kateřina 19.05.2014 19:25:09

    Jen co vím, originál Sachr dort má polevu z cukrového rozvaru, nesmí se lámat, ale být vláčná a dobře držet, což z čokolády na vaření asi nezvládnete..I do korpusu se hodí čokoláda alespoň okolo 70%. Ale každý ho dělá jinak, úplný originál se asi jen tak nedovíme.

  • Komentář k receptu Sacher dort original Kateřina 19.05.2014 19:24:05

    Jen co vím, originál Sachr dort má polevu z cukrového rozvaru, nesmí se lámat, ale být vláčná a dobře držet, což z čokolády na vaření asi nezvládnete..I do korpusu se hodí čokoláda alespoň okolo 70%. Ale každý ho dělá jinak, úplný originál se asi jen tak nedovíme.

  • Komentář k receptu Sacher dort original m (tecka) trzilova 26.01.2014 13:29:22

    tak to byl muj první dort a je maximálně lahodný a jednoduchý :-))děkuji za recept.-)))

    • Re: Komentář k receptu Sacher dort original Bree 02.02.2014 19:07:11

      Tenhle recept jsem si přivezla z Rakouska od hodného pana hoteliéra Rosenbergera, který vlastní síť dálničních restaurací LANDZEIT. Také si ho tam příležitostně dávám :-) U nás v rodině velmi oblíben

      • Re: Re: Komentář k receptu Sacher dort original Metoděj 11.05.2014 09:41:17

        Ví to pan "LANDZEIT", že dáváš v plén jeho majstrštyk? Aby ti příště nepropíchl kola!!.D.D.D.

  • Komentář k receptu Sacher dort original zari11 10.05.2014 23:41:53

    vůbec to nechápu :´( peču dorty skoro pořád a potahuju je i marcipánem a podobně. Tak jsem si namlouvala, že takto lehký recept zvládnu levou zadní a vůbec! Celý se mi roztekl, po 45 minutách byl 3x řidčí než když jsem ho tam dávala a nehodlal se dopéct! A k tomu mi naskočil o nějakých 5 cm..... Asi to bude mnou :D musím si vždy věci upéct "nanečisto" , aby se mi to pak povedlo, ale toto bylo moc silný kafé i na první pokus -_- no, snad mi to příště půjde lépe :D

    • Re: Komentář k receptu Sacher dort original zari11 10.05.2014 23:57:26

      aha, už jsem na to došla, jenom já tam asi nedala mouku, co? :D a pak se tady mám co vychloubat, jak peču dorty skoro pořád :D

  • Text komentáře byl smazán. zari11 10.05.2014 23:32:03

    Text komentáře byl smazán.

Celkový počet komentářů: 15
Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Sacher dort original
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Ebola je velmi vážné infekční onemocnění, (známé také pod názvem krvácivá horečka), které ve více než polovině případů končí smrtí. Její výskyt je v současnosti hlášen v některých zemích západní Afriky. Podle nejnovějších informací je např. v Libérii nemoc na ústupu, v Guineji a Sierra Leone však počet pacientů nadále stoupá.

  • Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy a oříšky jsou sice součástí naší stravy, ale více je známe jako pochutiny. Pokud na ně nejsme alergičtí, můžeme je považovat za velmi zdravou alternativu mlsání. Můžeme si namíchat libovolnou kombinaci a tu s pocitem, že sice mlsáme, ale zároveň i děláme něco pro své zdraví, chroupat u televize.




přidat nový recept