Sacher dort original

1 h 15 min | moučník | 12 porcí | rakouská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 23666x
Recept na originální Sacher dort přímo od uznávaného rakouského cukráře.
Komentáře receptu 13
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejdříve našleháme do pěny změklé máslo s moučkovým cukrem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu do těsta. Stačí obyčejná čokoláda na vaření, ale čím kvalitnější, tím bude dort lepší. Do máslové pěny pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Pak přidáme 6 žloutků a pomalu šleháme do pěny.

Z bílků, špetky soli a krupicového cukru si vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pomalu spojíme dohromady a nakonec pomalu přisypeme hladkou mouku. Těsto, které není tekuté, musí být pevně našlehané, dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Klidně může mít menší průměr než 24 cm. Pečeme při 175 °C zhruba 45 minut.

Vychladlý korpus rozřízneme napůl, potřeme meruňkovou marmeládou. Celý korpus pak potřeme marmeládou ještě zvenku, necháme na chvíli zchladit v lednici a nakonec na celý dort rovnoměrně naneseme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout.

Sacher dort originál nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Sacher dort original

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
Vaše cena 999 běžně 18000 Kč sleva 94 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
30 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Sacher dort original

Recept se nachází v 131 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3753 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 3929 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4739 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sacher dort original

Celkový počet komentářů u receptu: 13
  • Komentář k receptu Sacher dort original Kateřina 19.05.2014 19:25:09

    Jen co vím, originál Sachr dort má polevu z cukrového rozvaru, nesmí se lámat, ale být vláčná a dobře držet, což z čokolády na vaření asi nezvládnete..I do korpusu se hodí čokoláda alespoň okolo 70%. Ale každý ho dělá jinak, úplný originál se asi jen tak nedovíme.

  • Komentář k receptu Sacher dort original Kateřina 19.05.2014 19:24:05

    Jen co vím, originál Sachr dort má polevu z cukrového rozvaru, nesmí se lámat, ale být vláčná a dobře držet, což z čokolády na vaření asi nezvládnete..I do korpusu se hodí čokoláda alespoň okolo 70%. Ale každý ho dělá jinak, úplný originál se asi jen tak nedovíme.

  • Komentář k receptu Sacher dort original m (tecka) trzilova 26.01.2014 13:29:22

    tak to byl muj první dort a je maximálně lahodný a jednoduchý :-))děkuji za recept.-)))

    • Re: Komentář k receptu Sacher dort original Bree 02.02.2014 19:07:11

      Tenhle recept jsem si přivezla z Rakouska od hodného pana hoteliéra Rosenbergera, který vlastní síť dálničních restaurací LANDZEIT. Také si ho tam příležitostně dávám :-) U nás v rodině velmi oblíben

      • Re: Re: Komentář k receptu Sacher dort original Metoděj 11.05.2014 09:41:17

        Ví to pan "LANDZEIT", že dáváš v plén jeho majstrštyk? Aby ti příště nepropíchl kola!!.D.D.D.

  • Komentář k receptu Sacher dort original zari11 10.05.2014 23:41:53

    vůbec to nechápu :´( peču dorty skoro pořád a potahuju je i marcipánem a podobně. Tak jsem si namlouvala, že takto lehký recept zvládnu levou zadní a vůbec! Celý se mi roztekl, po 45 minutách byl 3x řidčí než když jsem ho tam dávala a nehodlal se dopéct! A k tomu mi naskočil o nějakých 5 cm..... Asi to bude mnou :D musím si vždy věci upéct "nanečisto" , aby se mi to pak povedlo, ale toto bylo moc silný kafé i na první pokus -_- no, snad mi to příště půjde lépe :D

    • Re: Komentář k receptu Sacher dort original zari11 10.05.2014 23:57:26

      aha, už jsem na to došla, jenom já tam asi nedala mouku, co? :D a pak se tady mám co vychloubat, jak peču dorty skoro pořád :D

  • Text komentáře byl smazán. zari11 10.05.2014 23:32:03

    Text komentáře byl smazán.

  • Komentář k receptu Sacher dort original artrob 04.05.2014 09:21:23

    www.sachertorte.vip1.at

  • Komentář k receptu Sacher dort original kajushkaa9 19.04.2014 20:42:46

    Dort povedený, chut´ově není co vytknout. Pouze doporučím hlídat průměr formy, ta má o velikosti 26 cm se ukázala dosti nevhodná - mám Sachrovu placku :) =D Takže opatrně, volte spíš menší obruče :) Jinak hodnotím 1* - díky za skvělý recept.

Celkový počet komentářů: 13
Nalezeno receptů: 13
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Sacher dort original
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept