Rýžový nákyp

1 h 30 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 108121x
Recept na jednoduchou přípravu dětského jídla, které chutná i dospělým.
Komentáře receptu 26
Uvařil jsem to (Recept vařilo 22 lidí)


Postup přípravy receptu

Dáme rozpustit máslo, přidáme skořici. Po rozpuštění nasypeme neopranou rýži. Přidáme mléko a vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu. Můžeme přidat cukr. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

Po vychladnutí k rýži vmícháme 3 žloutky a vanilinový cukr. Z bílků uděláme sníh a přidáme k rýžovému základu.

Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme polovinu směsi, poklademe ovocem a zalijeme druhou polovinou. Rýžový nákyp dáme zapéct asi na 40 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.

Rýžový nákyp podáváme jako sladký hlavní chod.

autor receptu:

Rýžový nákyp

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 199 běžně 4999 Kč sleva 96 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
79 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rýžový nákyp

Recept se nachází v 132 kuchařkách
KDI
VARENIE 4286 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 5948 receptů
mařena
Moje velká kuchařka 614 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rýžový nákyp

Celkový počet komentářů u receptu: 26
  • Komentář k receptu Rýžový nákyp jirisvacina100668 21.01.2014 17:39:48

    ryzi/kulatozrnou/jsem varil v tlakaci ETA ,nejlepsi zpusob jak varit ryzi v mlece

  • Reklamácia Dušan 30.03.2013 14:02:41

    Idem do kolien! Posledný príspevok Lucky - vrátit Vás domov a reklamovat vzdelanie.
    Som chlap a to dost starý, k mojej domácej klasickej výbave okrem iného patrí vyšívanie, háčkovanie, pletenie, varenie apod. Síce prvé uvádzané som posledne využil na vojne u PTP, ked som si štopkal galusky! Dnešné ženy vo vačšine neovládajú základné klasické činnosti! Pýtal som sa syna, nech mi ukáže frajerku , nech viem aký má vkus. Odpoveď - nie je nikto s dlhodobým vztahom, prečo? Lebo buď fajčia, pijú alebo po prvom rande ma chcú vyvrátiť! A to sú prosím vekovo od 18 - 22 rokov SŠ alebo VŠ. Tak som rád. Syn vie síce ťažšie tie veci ako ja , ale stále je rád , že nie je odkázaný na dnešné baby. Ja by som ich hnal. Práve pečiem ryžák - s jednou zmenou. Vymiešavam maslo so žĺtkami , ryžu varím len s mliekom a štipkou soli. Plnený je pomarančom a jablkom. Poliaty bude citrusovou šťávou.

    • Re: Reklamácia Conny 08.12.2013 10:28:14

      Souhlasím s příspěvkem. Já propranou rýži vařím v mléce - 1 litr. Přivedu k varu, odstavím a přidám špetku soli. Tím nám klesne "čepička" na mléce. Pokračuji za občasného míchání až nám rýže změkne. Po vychladnutí přidávám utřené máslo se žloutky a cukrem, ev. troškou vanil. cukru. Množství cukru dávám podle naší chuti. Pak vmíchám pevně ušlehaný sníh se špetkou soli. Touto směsí plním vymazaný pekáček a dávám ovoce dle chuti - meruňky, broskve, švestky..... Druh rýže není podstatný. Jsem vdaná 35 let a použiji vždy tu, kterou mám doma jako přílohovou. (Samozřejmě ne indiánskou :). Hotový nákyp sypeme moučkovým cukrem, syn si jej polije i šťávou. Přeji všem mnoho zdaru a dobrou chuť!

  • Komentář k receptu Rýžový nákyp Lucivošek 08.09.2013 14:10:52

    Super recept, moc mi chutnal. Já dala tedy místo rýže jáhly, uvařila je místo v mléce ve vodě a pak přidala sojové mléko, moc mňam ;)

  • Komentář k receptu Rýžový nákyp Dan 04.09.2013 17:12:23

    Ještě dělám lehčí tunning, že den předtím nakrájím ovoce na malé kousky (v mém připadě švestky a jablka) a naložím to přes noc v rumu (doporučuji slabší verzi rumu na pečení)

  • Jelikož má Jareček rád hrozinky přidala jsem hrzt hrozinek a chutnalo sqěle :-D

  • e.holoubkova
    Rýžový nákyp e.holoubkova 29.04.2010 16:32:45

    Prosím,měla bych jen takový dotaz.Jaký typ rýže se hodí nejlépe na tento pokrm?
    Já,když,jsem dělala toto jídlo,měla jsem 1hrnek rýže a 2hrnky mléka a než mi
    rýže změkla dolila jsem celý 1litr mléka než,byla ta rýže měkká a tak si myslím
    jestli to nebylo rýží a tak jestli někdo ví jaká je nejlepší napište mi.Přeji krásné
    slunné dny Eva

    • Re: Rýžový nákyp Honza Marek 04.10.2012 16:24:57

      Rýže na to má jen druhotný vliv. Hlavní je to, že v troubě se vám voda obsažená v mléce odpařuje rychleji, což vede k zahušťování mléka a rýže měkne pomaleji. To, co jste popsala, se týká též rýžové kaše. I já jsem vždycky spotřeboval "hafu" mlíka, než jsem to odkoukal od mámy a ta žádnou kulatou rýži neměla, protože za komunistů v 60. letech minulého století bývala na venkově dostupná pouze jedna rýže, a přesto byl její nákyp vždycky ten nej. Podle mistrů oboru je ale kulatá prý vhodnější.

    • Re: Rýžový nákyp Zuz 30.11.2011 20:39:26

      Kulatozrnna ryze obecne spotrebuje vice tekutiny, pokud se nemylim, tudiz chcete-li pridavat min mleka volte ryzi napr. jasminovou. Jinak dobra kulatozrnna je ryze arborio- na italske rizoto :)

    • Re: Rýžový nákyp kamila 16.05.2011 14:29:48

      Rýžový nákyp dělám z kulatozrnné rýže a není žádný problém.. dá se koupit ve větších obchodech, myslím, že není problém..:-)

Celkový počet komentářů: 26
Nalezeno receptů: 26
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rýžový nákyp
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".

  • Thajská masáž

    Thajská masáž

    Thajská masáž je popisována jako metodika práce s tělem na základě prvků akupresury a jógy. Je v ní obsaženo časté, dlouhé a procítěné protahování, díky tomu bývá lidově nazývána jógová masáž a také jóga pro líné.




přidat nový recept