Rýžový nákyp

1 h 30 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 130329x
Recept na jednoduchou přípravu dětského jídla, které chutná i dospělým.
Komentáře receptu 27
Uvařil jsem to (Recept vařilo 23 lidí)


Postup přípravy receptu

Dáme rozpustit máslo, přidáme skořici. Po rozpuštění nasypeme neopranou rýži. Přidáme mléko a vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu. Můžeme přidat cukr. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

Po vychladnutí k rýži vmícháme 3 žloutky a vanilinový cukr. Z bílků uděláme sníh a přidáme k rýžovému základu.

Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme polovinu směsi, poklademe ovocem a zalijeme druhou polovinou. Rýžový nákyp dáme zapéct asi na 40 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.

Rýžový nákyp podáváme jako sladký hlavní chod.

autor receptu:

Rýžový nákyp

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
87 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rýžový nákyp

Recept se nachází v 141 kuchařkách
KDI
VARENIE 4786 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů
mařena
Moje velká kuchařka 614 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rýžový nákyp

Celkový počet komentářů u receptu: 27
  • Tak doma je dlouhozrna, ani jsem neřešila...malá chtěla, tak jsem varila...stacilo mi dle receptu mleko, v pohodě...ted uvidíme, jak bude chutnat..

  • Komentář k receptu Rýžový nákyp jirisvacina100668 21.01.2014 17:39:48

    ryzi/kulatozrnou/jsem varil v tlakaci ETA ,nejlepsi zpusob jak varit ryzi v mlece

  • Reklamácia Dušan 30.03.2013 14:02:41

    Idem do kolien! Posledný príspevok Lucky - vrátit Vás domov a reklamovat vzdelanie.
    Som chlap a to dost starý, k mojej domácej klasickej výbave okrem iného patrí vyšívanie, háčkovanie, pletenie, varenie apod. Síce prvé uvádzané som posledne využil na vojne u PTP, ked som si štopkal galusky! Dnešné ženy vo vačšine neovládajú základné klasické činnosti! Pýtal som sa syna, nech mi ukáže frajerku , nech viem aký má vkus. Odpoveď - nie je nikto s dlhodobým vztahom, prečo? Lebo buď fajčia, pijú alebo po prvom rande ma chcú vyvrátiť! A to sú prosím vekovo od 18 - 22 rokov SŠ alebo VŠ. Tak som rád. Syn vie síce ťažšie tie veci ako ja , ale stále je rád , že nie je odkázaný na dnešné baby. Ja by som ich hnal. Práve pečiem ryžák - s jednou zmenou. Vymiešavam maslo so žĺtkami , ryžu varím len s mliekom a štipkou soli. Plnený je pomarančom a jablkom. Poliaty bude citrusovou šťávou.

    • Re: Reklamácia Conny 08.12.2013 10:28:14

      Souhlasím s příspěvkem. Já propranou rýži vařím v mléce - 1 litr. Přivedu k varu, odstavím a přidám špetku soli. Tím nám klesne "čepička" na mléce. Pokračuji za občasného míchání až nám rýže změkne. Po vychladnutí přidávám utřené máslo se žloutky a cukrem, ev. troškou vanil. cukru. Množství cukru dávám podle naší chuti. Pak vmíchám pevně ušlehaný sníh se špetkou soli. Touto směsí plním vymazaný pekáček a dávám ovoce dle chuti - meruňky, broskve, švestky..... Druh rýže není podstatný. Jsem vdaná 35 let a použiji vždy tu, kterou mám doma jako přílohovou. (Samozřejmě ne indiánskou :). Hotový nákyp sypeme moučkovým cukrem, syn si jej polije i šťávou. Přeji všem mnoho zdaru a dobrou chuť!

  • Komentář k receptu Rýžový nákyp Lucivošek 08.09.2013 14:10:52

    Super recept, moc mi chutnal. Já dala tedy místo rýže jáhly, uvařila je místo v mléce ve vodě a pak přidala sojové mléko, moc mňam ;)

  • Komentář k receptu Rýžový nákyp Dan 04.09.2013 17:12:23

    Ještě dělám lehčí tunning, že den předtím nakrájím ovoce na malé kousky (v mém připadě švestky a jablka) a naložím to přes noc v rumu (doporučuji slabší verzi rumu na pečení)

  • Jelikož má Jareček rád hrozinky přidala jsem hrzt hrozinek a chutnalo sqěle :-D

  • e.holoubkova
    Rýžový nákyp e.holoubkova 29.04.2010 16:32:45

    Prosím,měla bych jen takový dotaz.Jaký typ rýže se hodí nejlépe na tento pokrm?
    Já,když,jsem dělala toto jídlo,měla jsem 1hrnek rýže a 2hrnky mléka a než mi
    rýže změkla dolila jsem celý 1litr mléka než,byla ta rýže měkká a tak si myslím
    jestli to nebylo rýží a tak jestli někdo ví jaká je nejlepší napište mi.Přeji krásné
    slunné dny Eva

    • Re: Rýžový nákyp Honza Marek 04.10.2012 16:24:57

      Rýže na to má jen druhotný vliv. Hlavní je to, že v troubě se vám voda obsažená v mléce odpařuje rychleji, což vede k zahušťování mléka a rýže měkne pomaleji. To, co jste popsala, se týká též rýžové kaše. I já jsem vždycky spotřeboval "hafu" mlíka, než jsem to odkoukal od mámy a ta žádnou kulatou rýži neměla, protože za komunistů v 60. letech minulého století bývala na venkově dostupná pouze jedna rýže, a přesto byl její nákyp vždycky ten nej. Podle mistrů oboru je ale kulatá prý vhodnější.

    • Re: Rýžový nákyp Zuz 30.11.2011 20:39:26

      Kulatozrnna ryze obecne spotrebuje vice tekutiny, pokud se nemylim, tudiz chcete-li pridavat min mleka volte ryzi napr. jasminovou. Jinak dobra kulatozrnna je ryze arborio- na italske rizoto :)

Celkový počet komentářů: 27
Nalezeno receptů: 27
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rýžový nákyp
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.

  • Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus je porucha očí, které říkáme šilhání. Za normálního stavu jsou osy pohledů obou očí rovnoběžné. U šilhavosti vidíme poruchu právě tohoto rovnoběžného postavení, kdy osy vidění obou očí nesměřují současně k jedinému bodu. Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept