Snadný recept na přípravu chutného pikantního pokrmu z rýžových nudlí s hovězím mletým masem, rajčaty a čínským zelím.
2-3 stroužky | česnek |
1 ks | cibule |
300 g | čínské zelí |
250 g | hovězí mleté maso |
2 ks | chilli paprika |
200 g | široké rýžové nudle |
100 g | nakládaná loupaná rajčata |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
100-150 ml | zeleninový vývar |
arašídový olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
nať jarní cibulky |
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Chilli papriky očistíme, zbavíme jadérek a drobně usekáme. Čínské zelí očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu a uchováme na teple. Na oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, pak vmícháme mleté maso a vše restujeme asi 10 minut, dokud se maso nezačne drobit. Pak vmícháme nakrájené chilli papriky, nakládaná drcená rajčata a vše za stálého míchání dusíme asi 15 minut. Podle potřeby směs podléváme vývarem. Nakonec vmícháme nakrájené zelí, vše krátce podusíme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Rýžové nudle rozdělíme na nahřáté talíře potřené arašídovým olejem. Na nudle navršíme pikantní masovou směs a vše ozdobíme nasekanou jarní cibulkou. Rýžové nudle s pikantním masem podáváme jako hlavní chod.
Videorecept: Čínské brambory a červené fazole pro všechny, kteří milují pikantní pokrmy
Levně, zdravě a chutně - tak se dá jednoduše shrnout dnešní hlavní chod z brambor a červených fazolí. Vše skvěle doplní chilli papričky, chilli pasta, česnek a šalotka - o solidní pálivosti nemůže být pochyb.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena