Rýže dušená v troubě

30 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 156469x
Recept na vynikající, sypkou a chutnou rýži.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Rýži vypereme ve studené vodě, ihned spaříme vroucí vodou a dáme okapat.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přisypeme rýži, osolíme a 2 minuty na plotně opékáme.

Poté zalijeme rýži vroucí vodou, přiklopíme poklicí a v troubě bez míchání dusíme doměkka přibližně 20 minut při teplotě 200°C.

Podáváme s vhodným hlavním pokrmem.

konvalinka autor receptu:

Rýže dušená v troubě

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

3,3
dobrý recept
134 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rýže dušená v troubě

Recept se nachází v 105 kuchařkách
anisek
Aniččina kuchařka 991 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů
zjirousek
Přílohy 282 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rýže dušená v troubě

Celkový počet komentářů u receptu: 7
Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Rýže dušená v troubě
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept