Rychlý zeleninový pilaf

25 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 130250x
Tuto chutnou rýži můžete podávat jako lehký samostatný pokrm a nebo jako přílohu. v tom případě postačí uvedené množství pro 6 osob.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Rýži basmati důkladně propláchneme studenou tekoucí vodou (odtékající voda by měla být čirá) a necháme okapat. Žampiony, měly by být malé, oloupeme a očistíme. Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka. Česnek očistíme a nakrájíme na kostičky.

V rendlíku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme česnek, skořici, kardamom, kmín a opékáme je za stálého míchání zhruba minutu. Potom vmícháme rajče a žampiony a pokračujeme v zahřívání ještě 3 minuty.

Do rendlíku přidáme rýži a hrášek, promícháme, minutu povaříme a podlijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, rendlík přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna vaříme 10 - 15 minut, dokud se všechna tekutina nevstřebá a rýže nezměkne. Odstraníme skořici a kardamom.

Rychlý zeleninový pilaf rozdělíme do misek a ihned podáváme. Recept na zeleninový pilaf je na 4 porce.

Zdroj: Rychle a snadno, edice 100 nejlepších receptů

autor receptu:

Rychlý zeleninový pilaf

Počet přidaných receptů: 127

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
93 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rychlý zeleninový pilaf

Recept se nachází v 23 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
smarcelak
Rýže 88 receptů
Jozar
Zelenina 144 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlý zeleninový pilaf

Přidat příspěvek k receptu Rychlý zeleninový pilaf
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept