Rychlý tvarohový koláč

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 238035x
Až si koláč vyzkoušíte, uvěříte, že je to lahůdka.
Komentáře receptu 59
Uvařil jsem to (Recept vařilo 17 lidí)


Postup přípravy receptu

V míse rozmícháme polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva. Směs rozdělíme na polovinu.

Plech s vyššími okraji důkladně vymažeme máslem a rozsypeme na něm jednu polovinu sypké směsi.

Připravíme si náplň. Tvaroh, mléko, cukr, vejce a vanilkový cukr smícháme a navrstvíme na sypkou směs na plechu. Na náplň rozsypeme druhou polovinu sypké směsi. Nakonec vše poklademe vločkami másla a rychlý tvarohový koláč upečeme v předehřáté troubě.

Zlatavý rychlý tvarohový koláč necháme trochu vychladnou, nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Rychlý tvarohový koláč

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

3,7
dobrý recept
269 hlasujících
  • Recept Rychlý tvarohový koláč - Výborný tvarohový koláč.

Kuchařky obsahující recept Rychlý tvarohový koláč

Recept se nachází v 207 kuchařkách
yvetk
moučníky a řezy pro ivu 522 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlý tvarohový koláč

Celkový počet komentářů u receptu: 59
  • Komentář k receptu Rychlý tvarohový koláč rox 05.10.2014 15:41:02

    Poprve jsem tomuto receptu moc neverila ale povedl se. Od te doby kdyz neco s tvarohem, tak tento kolac. Je vyborny. Nechapu jak se neco tak jednoducheho nemuze nekomu povest.mirusko nic si z nich nedelejte. Ja jsem za tento recept rada!!

  • upečeno MichaelaSi 10.07.2014 21:24:14

    Koukám,že se nevyvedl asi jen Slovenskému národu a jedné naší straně :-) musím říct,že super,po přečtení příspěvků jsem dala více másla a vyšel pěkně :-) ještě jsem pod vrchní vrstvu dala jablečné pyré,a fakt dobré..drahé mi to nepřijde,tvaroh i máslo se dá koupit i v akci ;-)

  • Komentář k receptu Rychlý tvarohový koláč Ajka 25.03.2014 15:07:16

    děkuji za recept, rychlý, jednoduchý a výborný. Nechápu jak se někomu mohl nepovést :)

  • Komentář k receptu Rychlý tvarohový koláč Tonda 20.03.2014 16:50:26

    Tak jsem zvědav jestli je skvělej nebo hroznej. Jdu to vyzkoušet, pak dám vědět.

    • Re: Komentář k receptu Rychlý tvarohový koláč Tonda 20.03.2014 19:29:40

      Povedlo se to, je výbornej. Žádná mouka nikde nezůstala. Pekl jsem to na přibližně 160stupňů C asi 40 minut.

  • HROZNÉ !! Gia Carangi 24.02.2014 11:57:20

    Tak ako tu už spomínali niektoré čitateľky, taktiež som POSTUPOVALA PRESNE PODĽA POKYNOV uvedenych v recepte. Zbytocne som vyhodila tvaroh,vajcia mlieko atd…Takže ak má pani Miruška, zlaté ručičky, tak za tú stratu može prísť napiecť ku mne domov, alebo tam proste dala zlý pomer surovín.

    Každopádne, tento koláč absolútne NEVYŠIEL.

  • KATASTROFA!!! Nicol Stancikova 28.02.2013 19:47:13

    Absolutne sa to nevydarilo a vsetko som robila podla receptu,zbytocne vyhodene potraviny :(

    • Re: KATASTROFA!!! Mariana 10.01.2014 06:23:52

      Recept som skusila a bola to pohroma. Kolac musim vyhodit :(

    • Asi to bude rukama, ten koláč peču asi 20 let a vždy výborný. Mám toho tak akorát. Tady vaří asi samej debil. takže recept mažu. Škoda času sem něco dávat. Komukoliv jsem recept dala, tak se povedl. Tak co na to říct....

      • Re: anchessen 29.07.2013 12:54:24

        já dělám tento koláč jenom 15 let a dávám tedy 1/2 litru mleka, hrnek je dle mého názoru málo, hlavně když někdo použije kvalitnější hrudkový tvaroh, kt. je suchší nez ty zbrundy ve vaničkách.

Celkový počet komentářů: 59
Nalezeno receptů: 59
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlý tvarohový koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept