Rychlý koláč s broskvovým kompotem

1 hod | moučník | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3330x
Měkkoučký koláč s broskví. Rychlý a hlavně jednoduchý recept, u kterého suroviny odměřujeme hrnkem o objemu 250 ml.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Broskvový větší kompot necháme odkapat. Asi 4 poloviny broskví nakrájíme na malé kostičky. Zbytek broskví nakrájíme na slabé měsíčky.

Kulatou formu nebo plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou (moukou). Troubu zapneme a rozehřejeme na 180 °C.

Celá vejce šleháme s vanilkovým i krupicovým cukrem alespoň 10 minut. Při šlehání přidáváme nastrouhanou kůru z citronu, olej, jogurt a mouku s práškem do pečiva. Naposledy ručně promícháme s nakrájenými broskvemi. Těsto na rychlý koláč s broskvovým kompotem uhladíme ve formě a na vrch těsta poukládáme zbytek broskví.

Koláč s broskovým kompotem pečeme dozlatova asi 35 - 45 minut.

Rychlý koláč s broskvovým kompotem po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke kávě nebo k čaji.

Samman autor receptu:

Rychlý koláč s broskvovým kompotem

Počet přidaných receptů: 868

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
41 hlasujících
  • Recept Rychlý koláč s broskvovým kompotem - Rychlý koláč s broskvovým kompotem

Kuchařky obsahující recept Rychlý koláč s broskvovým kompotem

Recept se nachází v 106 kuchařkách
Sladká hrnková kuchařka
Samman
Sladká hrnková kuchařka 80 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
Tetiny ovocné recepty
veraricna
Tetiny ovocné recepty 2630 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlý koláč s broskvovým kompotem

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Rychlý koláč s broskvovým kompotem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept