Rychlý hrnkový štrúdl

45 min | moučník | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 22078x
Velmi jednoduchý recept na štrúdl. Můžeme plnit na sladký i slaný způsob.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Smícháme hladkou mouku, olej, vlažnou vodu, ocet a vzniklé těsto dobře zpracujeme. Těsto zabalené do transparentní folie uložíme na půl hodiny do lednice.

Oloupané hrušky nastrouháme a promícháme s cukry a odmočenými rozinkami v rumu. Směs rukama vymačkáme.

Odpočaté těsto rozdělíme na 2 kusy a vyválíme na pomoučněném vále a naplníme hruškovou náplní a zavineme.

Připravený štrúdl potřeme rozšlehaným žloutkem a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Štrúdl pečeme na 180 °C asi 30 minut dozlatova. Po upečení ještě horký štrúdl posypeme cukrem moučka.

Rychlý hrnkový štrúdl po vychladnutí nakrájíme a můžeme podávat.

Tip na přípravu sladkého štrúdlu - můžeme přidat lžičku nastrouhané bio citronové nebo pomerančové kůry.

autor receptu:

Rychlý hrnkový štrúdl

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Rychlý hrnkový štrúdl

Recept se nachází v 427 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1546 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlý hrnkový štrúdl

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Komentář k receptu Rychlý hrnkový štrúdl Renata B. 18.12.2015 19:46:05

    Super recept! Přidala jsem žloutek a dala o trochu méně vody. Těsto se na počátku zdálo nesourodé, ale po krátkém propracování bylo krásně hladké. Po odpočinutí v lednici zvláčnělo, pustilo trochu oleje a nádherně se na pomoučeném vále zpracovávalo - nelepilo se, netrhalo, šlo vyválet do tenka. Při pečení štrůdl nepraskal, po upečení je na řezu těsto krásně tenké a přitom pevné, drží náplň. Štrůdl je chuťově moc dobrý, jen není moc sladký. Myslím, že jsem konečně našla ten pravý recept na štrůdl. Doporučuji!

  • Štrůdl HanaK 28.10.2015 20:10:01

    Geniálně jednoduché a funguje ! Výborné ! Už není !!! :-)

  • Jablka Andrea 28.10.2015 12:02:39

    Zkoušel někdo recept s jablky? Nemám vůbec představu.. Kolik cca. jablek budu potřebovat, prosím? :)

  • Komentář k receptu Rychlý hrnkový štrúdl Džejmý 07.11.2014 02:38:06

    GENIÁLNÍ TĚSTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

  • Komentář k receptu Rychlý hrnkový štrúdl kristina (tecka) s 18.08.2014 07:14:02

    Prostě vynikající, moc děkuju za recept a všem doporučuju! :)

  • Komentář k receptu Rychlý hrnkový štrúdl naomi01 24.12.2013 12:54:21

    Těsto výborné, nelepí, krásně se s ním pracuje. Konečně jsem našla recept na výborný štrůdl.

  • hrnkový štrůdl 1424 15.09.2013 15:22:57

    Moc pěkně se vyvaluje, nepraská a je dobrý !!!

  • Komentář k receptu Rychlý hrnkový štrúdl PS 16.08.2013 10:21:41

    Půlku mouky jsem dala celozrnnou, místo bílého cukru třtinový a je to dobrota!

  • Rychlý hrnkový štrůdl bresta 20.05.2013 10:41:45

    To vypadá skvěle.Ukládám a určitě vyzkouším

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Rychlý hrnkový štrúdl
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept