Rychlý hrnkový štrúdl

45 min | moučník | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 21856x
Velmi jednoduchý recept na štrúdl. Můžeme plnit na sladký i slaný způsob.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Smícháme hladkou mouku, olej, vlažnou vodu, ocet a vzniklé těsto dobře zpracujeme. Těsto zabalené do transparentní folie uložíme na půl hodiny do lednice.

Oloupané hrušky nastrouháme a promícháme s cukry a odmočenými rozinkami v rumu. Směs rukama vymačkáme.

Odpočaté těsto rozdělíme na 2 kusy a vyválíme na pomoučněném vále a naplníme hruškovou náplní a zavineme.

Připravený štrúdl potřeme rozšlehaným žloutkem a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Štrúdl pečeme na 180 °C asi 30 minut dozlatova. Po upečení ještě horký štrúdl posypeme cukrem moučka.

Rychlý hrnkový štrúdl po vychladnutí nakrájíme a můžeme podávat.

Tip na přípravu sladkého štrúdlu - můžeme přidat lžičku nastrouhané bio citronové nebo pomerančové kůry.

autor receptu:

Rychlý hrnkový štrúdl

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1649 běžně 2356 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Rychlý hrnkový štrúdl

Recept se nachází v 426 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1538 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlý hrnkový štrúdl

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Komentář k receptu Rychlý hrnkový štrúdl Renata B. 18.12.2015 19:46:05

    Super recept! Přidala jsem žloutek a dala o trochu méně vody. Těsto se na počátku zdálo nesourodé, ale po krátkém propracování bylo krásně hladké. Po odpočinutí v lednici zvláčnělo, pustilo trochu oleje a nádherně se na pomoučeném vále zpracovávalo - nelepilo se, netrhalo, šlo vyválet do tenka. Při pečení štrůdl nepraskal, po upečení je na řezu těsto krásně tenké a přitom pevné, drží náplň. Štrůdl je chuťově moc dobrý, jen není moc sladký. Myslím, že jsem konečně našla ten pravý recept na štrůdl. Doporučuji!

  • Štrůdl HanaK 28.10.2015 20:10:01

    Geniálně jednoduché a funguje ! Výborné ! Už není !!! :-)

  • Jablka Andrea 28.10.2015 12:02:39

    Zkoušel někdo recept s jablky? Nemám vůbec představu.. Kolik cca. jablek budu potřebovat, prosím? :)

  • Komentář k receptu Rychlý hrnkový štrúdl Džejmý 07.11.2014 02:38:06

    GENIÁLNÍ TĚSTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

  • Komentář k receptu Rychlý hrnkový štrúdl kristina (tecka) s 18.08.2014 07:14:02

    Prostě vynikající, moc děkuju za recept a všem doporučuju! :)

  • Komentář k receptu Rychlý hrnkový štrúdl naomi01 24.12.2013 12:54:21

    Těsto výborné, nelepí, krásně se s ním pracuje. Konečně jsem našla recept na výborný štrůdl.

  • hrnkový štrůdl 1424 15.09.2013 15:22:57

    Moc pěkně se vyvaluje, nepraská a je dobrý !!!

  • Komentář k receptu Rychlý hrnkový štrúdl PS 16.08.2013 10:21:41

    Půlku mouky jsem dala celozrnnou, místo bílého cukru třtinový a je to dobrota!

  • Rychlý hrnkový štrůdl bresta 20.05.2013 10:41:45

    To vypadá skvěle.Ukládám a určitě vyzkouším

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Rychlý hrnkový štrúdl
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Určitě jste už tyto dva pojmy někdy slyšeli. Ale víte, proč někdy mluvíme o artróze a jindy o artritidě a jaký je mezi nimi rozdíl?

  • Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Medvědí česnek známe nejspíš všichni, je považován za nejsilnější jarní bylinu a jeho detoxikační účinky, pro které je v těchto dnech hojně vyhledáván, jsou doslova zázračné. Právě nyní tato bylinka krásně bíle kvete, a když budete mít štěstí, můžete na něj narazit při procházkách listnatými lesy, kde jsou někdy vidět celé lány medvědího česneku.




přidat nový recept