Rychlý holandský řízek

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 78662x
Recept na rychlý smažený mletý řízek se sýrem.
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařilo 24 lidí)


Postup přípravy receptu

Do dobře umletého bůčku nebo vepřové pleci zapracujeme mléko. Vše necháme v lednici asi půl hodiny uležet.

Pak do směsi přidáme ostatní suroviny: strouhaný sýr, strouhanku, mouku, vejce, osolíme a opepříme. Rukou vytvarujeme řízky podle našich představ. Mleté řízky obalíme ve strouhance.

Rychlé holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dáváme pozor, aby byly řízky hotové i uprostřed.

Rychlý holandský řízek podáváme s bramborem, chlebem nebo kaší. Občas je možné přidat pro obměnu asi 2 stroužky česneku a obalit v trojobalu.

autor receptu:

Rychlý holandský řízek

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Rychlý holandský řízek

Recept se nachází v 369 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
Jozar
Vepřové 1078 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlý holandský řízek

Celkový počet komentářů u receptu: 12
Celkový počet komentářů: 12
Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlý holandský řízek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept