Kuře na paprice trochu jinak - upravený recept na oblíbenou českou klasiku.
1 ks | cibule |
1 kelímek | smetana 12% |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
kuřecí prsa | |
hotová světlá jíška | |
podle chuti | |
sůl | |
mletá sladká paprika | |
mletý černý pepř |
Kuřecí maso (množství podle potřeby) nakrájíme na kousky, orestujeme na oleji, přidáme pepř, sůl a mletou sladkou papriku. Jelikož já osobně nesnesu v žádném jídle kousky cibule, nakrájím si cibuli a zavážu ji do kusu látky, až poté přidám do omáčky. Necháme vařit asi 30 minut, vyndáme balíček s cibulí a přidáme smetanu. Omáčku zahustíme jíškou a necháme povařit. Rychlé kuřecí kousky na paprice podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
Není nad českou klasiku: Recept na kuře na paprice krok za krokem
Dnes si uvaříme opravdovou babiččinu klasiku - kuře na paprice ve smetanové omáčce. Podle našeho fotoreceptu jej zvládnou i úplní začátečníci ve vaření.
autor Janca
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena