Rychlé hovězí plátky

20 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 78105x
Recept pro začínající kuchaře z hovězí kýty nebo roštěnky. Použijeme mladé maso, aby byla příprava co nejrychlejší.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Plátky hovězího masa dostatečně naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, posypeme drceným pepřem čtyř barev. Na jedné straně potřeme pálivou hořčicí.

Na pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany při střední teplotě. Když jsou plátky hotové, stačí pár minut, vyjmeme je stranou a uchováme je v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme trochou vody a přilijeme k masu.

Rychlé hovězí plátky podáváme s vařenými brambory, nejlépe ve slupce, aby si zachovaly co nejvíce vitamínů.

Michy autor receptu:

Rychlé hovězí plátky

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Rychlé hovězí plátky

Recept se nachází v 66 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů
Jozar
Hovězí 335 receptů
zjirousek
Maso hovězí 739 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlé hovězí plátky

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • Komentář k receptu Rychlé hovězí plátky Petra 23.03.2016 12:00:37

    Jo jo, recept je divný, tohle hovězí maso se má dusit tak hodinu. Navíc v receptu se mouka neprováří což je taky špatně...
    Pokud chcete dělat na minutku např. vysoký roštěnec, tak NAOPAK má být maso vyzrálé (pokud v tom receptu mladé znamená nedávno poražené)

  • Komentář k receptu Rychlé hovězí plátky Nic moc 23.11.2014 13:24:24

    Mám stejný názor, nechápu, jak může být maso dobré, měkké. Bylo šíleně tvrdé, hrozně těžko se krájelo a příliš mi nechutnalo. Tento recept za mě neuspěl.

  • nechápu, jak se někomu podaří to maso udělat za pár minut. Musím to vždycky po osmažení ještě hodinu dusit, jinak je to tvrdý.
    V čem je finta?

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Rychlé hovězí plátky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept