Rychlé hovězí plátky

20 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 73458x
Recept pro začínající kuchaře z hovězí kýty nebo roštěnky. Použijeme mladé maso, aby byla příprava co nejrychlejší.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Plátky hovězího masa dostatečně naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, posypeme drceným pepřem čtyř barev. Na jedné straně potřeme pálivou hořčicí.

Na pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany při střední teplotě. Když jsou plátky hotové, stačí pár minut, vyjmeme je stranou a uchováme je v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme trochou vody a přilijeme k masu.

Rychlé hovězí plátky podáváme s vařenými brambory, nejlépe ve slupce, aby si zachovaly co nejvíce vitamínů.

Michy autor receptu:

Rychlé hovězí plátky

Počet přidaných receptů: 2207

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Rychlé hovězí plátky

Recept se nachází v 66 kuchařkách
Jozar
Hovězí 307 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 5071 receptů
zjirousek
Maso hovězí 676 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlé hovězí plátky

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Rychlé hovězí plátky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept