Rychlé bramborové noky

20 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 66525x
Recept na rychlé bramborové noky.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Větší brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Tekutinu z nich slijeme. Brambory osolíme a vmícháme do nich vejce a krupici s moukou. Vypracujeme řídké těsto, které se lepí na vařečku.

K varu přivedeme hrnec s dostatečným množstvím vody, kterou pak osolíme. Lžící namočenou ve studené vodě vykrajujeme přibližně stejně velké kousky těsta, které ihned vkládáme do vroucí vody. Rychlé bramborové noky vaříme asi 5 - 10 minut podle velikosti nebo až vyplavou.

Rychlé bramborové noky podáváme jako přílohu.

autor receptu:

Rychlé bramborové noky

Počet přidaných receptů: 28

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Rychlé bramborové noky

Recept se nachází v 185 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlé bramborové noky

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Elík
    pozor na var vody :-) Elík 09.11.2009 17:35:51

    Dala jsem první várku do asi ne dost vroucí vody a dala jsem jich tam hodně, tak ještě zchladla, takovou srajdu jsem ještě neviděla, tak pozor na to, ať je voda úplně vařící :-D

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Rychlé bramborové noky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept