Rychlé bramborové noky

20 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 61970x
Recept na rychlé bramborové noky.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Větší brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Tekutinu z nich slijeme. Brambory osolíme a vmícháme do nich vejce a krupici s moukou. Vypracujeme řídké těsto, které se lepí na vařečku.

K varu přivedeme hrnec s dostatečným množstvím vody, kterou pak osolíme. Lžící namočenou ve studené vodě vykrajujeme přibližně stejně velké kousky těsta, které ihned vkládáme do vroucí vody. Rychlé bramborové noky vaříme asi 5 - 10 minut podle velikosti nebo až vyplavou.

Rychlé bramborové noky podáváme jako přílohu.

autor receptu:

Rychlé bramborové noky

Počet přidaných receptů: 28

Ingredience

na porcí
Vaše cena 690 běžně 8700 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Rychlé bramborové noky

Recept se nachází v 184 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3820 receptů
myš1
recepty 4619 receptů
KDI
VARENIE 4297 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlé bramborové noky

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Elík
    pozor na var vody :-) Elík 09.11.2009 17:35:51

    Dala jsem první várku do asi ne dost vroucí vody a dala jsem jich tam hodně, tak ještě zchladla, takovou srajdu jsem ještě neviděla, tak pozor na to, ať je voda úplně vařící :-D

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Rychlé bramborové noky
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept