Rychlé boloňské špagety

45 min | hlavní chod | italská kuchyně | recept zobrazen: 627512x
Recept na rychle a chutně připravené boloňské špagety.
Komentáře receptu 104
Uvařil jsem to (Recept vařilo 131 lidí)


Postup přípravy receptu

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme nasekaný česnek a minutku restujeme.

K zelenině přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud nebude maso téměř hotové. Maso osolíme, opepříme a přidáme nasekané oregano. Zalijeme rajčaty v plechovce, dochutíme cukrem, kořením na špagety a ještě špetkou soli a pepře. Můžeme podle chuti ještě přidat oregano a prolisovaný česnek.

Uvařené špagety (podle návodu na obalu) nikdy neproplachujeme vodou! Jen scedíme, zakápneme olejem a promícháme.

Hotovou boloňskou omáčku promícháme s uvařenými špagetami, dáme na talíř, posypeme nastrouhaným eidamem nebo parmezánem, ozdobíme lístky oregana a jemně zakápneme olivovým olejem.

autor receptu:

Rychlé boloňské špagety

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
484 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rychlé boloňské špagety

Recept se nachází v 1068 kuchařkách
Marcyx
Rychlá jídla 162 receptů
KDI
VARENIE 8295 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlé boloňské špagety

Celkový počet komentářů u receptu: 104
  • prave spaghetti alla bolognese z italie 01.10.2011 22:28:25

    - maso se pouziva vetsinou hovezi a veprove stejnym dilem
    - na zacatku se nepouziva pouze cibule ale i posekana mrkev a rapik.celer
    - po pridani rajcatovè omacky se to vari nejmene pul hodiny (pokud to ma byt ta pravà - i hodinu)
    - vzhledem k tomu, ze priprava je dlouhà, italske hospodynky uvari vetsinou poradny hrnec, rozdeli hotove ragù (tak se to jmenuje)na mensi porce a konzervuji je v mraznicce
    - tesne pred servirovanim je dobre pridat par listku cerstve bazalky
    - na zaver vse posypeme parmezanem
    - takto pripravena omacka je zakladem na "lasagne alla bolognese" - zapekane testoviny

    • Re: prave spaghetti alla bolognese italská kuchyně je jen jedna 07.03.2013 17:48:21

      Přesně tak :-D

      Nejen, že se takto pravé italské špagety alla bolognese nedělají..ale taková pravá boloňská omáčka trvá italským hospodyňkám i 5 h.

      Rychlá omáčka není italská omáčka..tu je potřeba nechat pomalu bublat několik hodin, aby dostala chuť ingrediencí.

      Rychlá italská jídla jsou jiná..např. Aglio, Olio, Peperoncino..


      • Re: Re: prave spaghetti alla bolognese Fanda 30.05.2016 10:05:50

        A hlavně jste zapomněli na nejdůležitější věc a to tu, že boloňské ragu se nedělá nikdy z mletého masa! A samozřejmě s tagliatellemi...

    • Re: prave spaghetti alla bolognese Lucy 20.05.2015 13:34:32

      Když už tady rýpete do receptu a házíte tu svá moudra, tak pravá italská boloňská se nikdy nedělá se špagetami, ale s tagliatelle!

    • Re: prave spaghetti alla bolognese Lukáš 02.10.2011 11:24:44

      Právě proto se to jmenuje rychlé boloňské špagety :-))) To co jste tady napsal patří někam jinam. Zbytečná tapeta

  • Tenhle "Recept" musel psát naprostý kuchařský neuměl, kuchařskou můzou nepolíben!!! Co to je za hnus, když do "Receptu" napíše použít "koření na špagety", nebo takovou demenci, jako "nastrouhaný eidam"??????? Eidam NENÍ sýr a v Italii by mu za to usekli obě ruce!!!

    • Re: HNUS Vlasta 23.02.2016 22:25:05

      Koření na špagety koupíte v pytlíčku v supermarketu. Tady nejsme v Itálii. Eidam je sýr a velmi dobrý. Názor můžete napsat slušně, pokud se Vám nelíbí recept, nevařte podle něj.

  • Komentář k receptu Rychlé boloňské špagety sokeres 21.05.2016 13:39:40

    Vole na panvi rozpalime olivovy olej..jen pica nevi ze na olivovem oleji se nesmazi..jinak chut cesneku bude urcite dobra kdyz je to prvni surovina kterou pridava s cibuli..cesnek dlouhou tepelnou pripravou ztraci na sile a chuti.

Celkový počet komentářů: 104
Nalezeno receptů: 104
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlé boloňské špagety
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept