Rychlé boloňské špagety

45 min | hlavní chod | italská kuchyně | recept zobrazen: 689798x
Recept na rychle a chutně připravené boloňské špagety.
Komentáře receptu 110
Uvařil jsem to (Recept vařilo 138 lidí)


Postup přípravy receptu

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme nasekaný česnek a minutku restujeme.

K zelenině přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud nebude maso téměř hotové. Maso osolíme, opepříme a přidáme nasekané oregano. Zalijeme rajčaty v plechovce, dochutíme cukrem, kořením na špagety a ještě špetkou soli a pepře. Můžeme podle chuti ještě přidat oregano a prolisovaný česnek.

Uvařené špagety (podle návodu na obalu) nikdy neproplachujeme vodou! Jen scedíme, zakápneme olejem a promícháme.

Hotovou boloňskou omáčku promícháme s uvařenými špagetami, dáme na talíř, posypeme nastrouhaným eidamem nebo parmezánem, ozdobíme lístky oregana a jemně zakápneme olivovým olejem.

autor receptu:

Rychlé boloňské špagety

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
514 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rychlé boloňské špagety

Recept se nachází v 1106 kuchařkách
Marcyx
Rychlá jídla 162 receptů
KDI
VARENIE 8341 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlé boloňské špagety

Celkový počet komentářů u receptu: 110
  • Komentář k receptu Rychlé boloňské špagety Hanče 17.09.2016 10:58:37

    Po přečtení některých komentů se divím, že sem vůbec někdo přidává nové recepty. Nic proti konstruktivní kritice, ale příspěvky nežral to ani vepř jsou za hranicí tolerance (asi neumíte vařit-neviňte z toho autorku receptu). Nejvíce mě ale udivuje, že " italští šéfkuchaři " vyhledávají recept na něco, co umí nejlíp na světě. Lidi proboha, máte vlastní rozum. Buď to nečtěte, nebo to nevařte, nebo tam prostě místo směsi na špagety dejte čerstvé bylinky. V některých částech Itálie by k tomu vůbec nedali špagety, jinde se používá pouze vepřové a to i jeho vydušené odřezky. Až to bude pojmenované Pravá italská... tak řvěte. Uznávám, že Eidam je zde trochu mimo mísu, na druhou stranu, ne každý žije ve velkoměstě, a kupříkladu u nás se parmazán koupit prostě nedá.I cena může být pro někoho důvodem, proč použít něco jiného. Tohle vidím jako recept na rychlou večeři, a každý sám si může poupravit podle svého, nebo navštívit stránky Ragù alla bolognese a crcat se s tím několik hodin.. Chodský koláč se přeci také dělá v každé vsi jinak a pořád je to pravý chodský. Trošku elementární lidské slušnosti.

  • prave spaghetti alla bolognese z italie 01.10.2011 22:28:25

    - maso se pouziva vetsinou hovezi a veprove stejnym dilem
    - na zacatku se nepouziva pouze cibule ale i posekana mrkev a rapik.celer
    - po pridani rajcatovè omacky se to vari nejmene pul hodiny (pokud to ma byt ta pravà - i hodinu)
    - vzhledem k tomu, ze priprava je dlouhà, italske hospodynky uvari vetsinou poradny hrnec, rozdeli hotove ragù (tak se to jmenuje)na mensi porce a konzervuji je v mraznicce
    - tesne pred servirovanim je dobre pridat par listku cerstve bazalky
    - na zaver vse posypeme parmezanem
    - takto pripravena omacka je zakladem na "lasagne alla bolognese" - zapekane testoviny

    • Re: prave spaghetti alla bolognese italská kuchyně je jen jedna 07.03.2013 17:48:21

      Přesně tak :-D

      Nejen, že se takto pravé italské špagety alla bolognese nedělají..ale taková pravá boloňská omáčka trvá italským hospodyňkám i 5 h.

      Rychlá omáčka není italská omáčka..tu je potřeba nechat pomalu bublat několik hodin, aby dostala chuť ingrediencí.

      Rychlá italská jídla jsou jiná..např. Aglio, Olio, Peperoncino..


      • Re: Re: prave spaghetti alla bolognese Fanda 30.05.2016 10:05:50

        A hlavně jste zapomněli na nejdůležitější věc a to tu, že boloňské ragu se nedělá nikdy z mletého masa! A samozřejmě s tagliatellemi...

    • Re: prave spaghetti alla bolognese Lucy 20.05.2015 13:34:32

      Když už tady rýpete do receptu a házíte tu svá moudra, tak pravá italská boloňská se nikdy nedělá se špagetami, ale s tagliatelle!

    • Re: prave spaghetti alla bolognese Lukáš 02.10.2011 11:24:44

      Právě proto se to jmenuje rychlé boloňské špagety :-))) To co jste tady napsal patří někam jinam. Zbytečná tapeta

  • čti, pak suď 23.08.2016 13:52:41

    Je tam psané rychlé, ne Italské spaghetti.

  • Komentář k receptu Rychlé boloňské špagety sokeres 21.05.2016 13:39:40

    Vole na panvi rozpalime olivovy olej..jen pica nevi ze na olivovem oleji se nesmazi..jinak chut cesneku bude urcite dobra kdyz je to prvni surovina kterou pridava s cibuli..cesnek dlouhou tepelnou pripravou ztraci na sile a chuti.

    • Re: Komentář k receptu Rychlé boloňské špagety Fanda 30.05.2016 10:02:11

      Ty jantare (co keres? co děláš pičo???) , kde jsi vzal , že se na olivovém oleji nesmaží? Máš olivové oleje vhodné na smažení a další zase vhodné ke studené kuchyni. Když nevíš základy, tak nelez do diskuzí o vaření! Jinak samozřejmě toto není italský recept, eidam a mleté maso samozřejmě do boloňského ragu nepatří...

Celkový počet komentářů: 110
Nalezeno receptů: 110
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlé boloňské špagety
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?

  • Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny jsou častým zdrojem potíží především u žen, u nás jimi navíc v různé formě trpí každý čtvrtý člověk. Je známo, že tyto kameny mohou způsobit bolestivý stav zvaný žlučníková kolika a jejich zanedbání může vést až k závažnému zánětu žlučníku.




přidat nový recept