Výborná omáčka na těstoviny, velmi rychlá a jednoduchá. Recept na všední oběd.
2 stroužky | česnek |
100 g | niva |
100 g | eidam |
oregano | |
100 g | parmazán |
400 ml | sladká smetana |
4 ks | tavený sýr |
V menším kastrůlku ohřejeme smetanu, rozmícháme v ní trojúhelníčky taveného sýra, třeba Lipno s nivou. Přidáme nastrouhané další sýry podle chuti (eidam, niva, parmazán). Přidáme maximálně 2 stroužky česneku, jen aby omáčka chytila zajímavější chuť, nezapomeneme na oregano. Sýrovou omáčku již jen prohřejeme.
Rychlou sýrovou omáčku podáváme s těstovinami nebo jinou přílohou podle chuti.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
Tip na nedělní oběd: Dokonalá svíčková na smetaně krok za krokem
Receptů na svíčkovou na smetaně je nespočet. V každé rodině se totiž traduje trochu jiná verze, výsledek je však velmi podobný. A i vy si třeba časem do našeho základního receptu něco přidáte či jej poupravíte.
FOTO: Patík
autor lennie007
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena