Rychlá špenátová polévka

20 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 226454x
Rychlá pikantní polévka ze špenátu, česneku a vajec.
Komentáře receptu 32
Uvařil jsem to (Recept vařilo 36 lidí)


Postup přípravy receptu

Do 3/4 l vody přidáme1 balíček mírně rozmrazeného porcovaného špenátu. Vše osolíme a základ polévky přivedeme k varu. Polévku vaříme asi 15 minut.

Mezitím si usmažíme dozlatova cibulku a připravíme si jíšku. Špenátovou polévku zahustíme jíškou a cibulkou. Nakonec vmícháme 1 vejce a 3 stroužky prolisovaného česneku. Rychlou špenátovou polévku jen krátce povaříme a máme hotovo.

Rychlou špenátovou polévku podáváme teplou. Výborná je s čerstvým pečivem.

Drahuška autor receptu:

Rychlá špenátová polévka

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3250 běžně 7000 Kč sleva 54 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
162 hlasujících
  • Recept Rychlá špenátová polévka - Super rychlá polévka ze sekaného mraženého špenátu.

Kuchařky obsahující recept Rychlá špenátová polévka

Recept se nachází v 365 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
zjirousek
Polévky 1964 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá špenátová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 32
  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka janisek555 18.04.2016 15:24:27

    výborná

  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka bronislavap 09.03.2016 17:04:04

    S polévkou jsem byla spokojená, protože nejčastěji dělám špenátovka se smetanou. Tohle byla vítaná změna...

  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka Michal 29.01.2016 11:30:27

    Do polévky jsem použil jíšku a 2 vajíčka. Jinak děkuji za recept, je výborná.

  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka Iveta 01.10.2015 20:39:02

    Místo jíšky jsem dala 2 menší brambory. Dala 2 vajíčka místo jednoho a polévka je výborná. :)

  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka Pavel Rašina 22.03.2015 09:16:48

    Dobrý den, mě to už vážně přijde blbý, jak se jeden naváží do masoxu, a druhej zase do vývaru. ;-) Tyhle kecy si lidi nechte někam kde o ně někdo stojí. Mam v mrszáku zrovna vývar, tak ho kua drát použiju, nemam vývar, použiju masox. Nevim co furt máte. Mě to přijde, jako by jste si tu akorát honily triko a snažli se druhýmu pokazit den. Polívku dneska udělám s masoxem, neb jsem vývar zdělal předevčírem a nebyl čas, byl jsem v práci. ;-) Příště bude třeba z vývaru. No a co? Co je vám do toho, kdo co používá. S přáním pěkného dne - Pája. ;-)

  • Martin 06.01.2013 19:48:10

    Je mi 21 a hod e lidi se mi divi ale proc do vseho musite cpat bujony a podobny srajdy kde sou doby kdy podobny veci nebyli oso ne takove veci nepouzivam a chut je lepsi a rozhodne je to zdravejsi ano sice to je rychlejsi s takovymi vecmi ale ne pro mne ja varim rad a vzdy to byl muj konicek tak ne mi jedno zda u plotny stravim hodinu nebo 4 moje pritelky e si nemuze vynachvalit kuchyni bez zbytecnosti koreni si vzdy namicham a vyvary osobne uvarim a rozhodne je tam min ecek nez kdybych do toho vecpal bujon/masox

    • Re: Kubas 24.06.2013 05:12:30

      Mě je 21 let, ale jsem poněkud vyzrálejší (i když děti němám) - ono počkej, až budeš mít děti, tak se uvidí, jak budeš krásně a dlouho vyvařovat + chodit do práce, starat se o domácnost, věnovat se rodině, přílelkyni a dítěti... Takovéhle nadutance miluju ;) Ale pravda je, že kvalitní vývar je kvalitní vývar.

      • Re: Re: Jiří Hanzelka 15.03.2015 10:22:12

        Iidioti jsou lidé

      • Re: Re: Hanka 28.11.2013 11:25:21

        Mám dvě velmi malé děti a třetí na cestě a vystudovala jsem chemii a technologii potravin. Masoxy mi do baráku nesmí. Večer dám do hrnce ingredience na vývar, zavařím, chvíli sbírám pěnu, která se pak už stejně netvoří, takže cca asi 15 minut práce i s čištěním zeleniny. Nechám na časovač pomaličku táhnout pěkně do brzkého rána. Přecedím, oberu, zpracuju. Vařím cca 5 litrů, z nějakého masa je třeba rizoto, něco klasický vývar a čistý vývar si mrazím v krabičkách. Dopoledne a odpoledne jsem s dětmi venku. Kdo chce najít cestu jak to jde, najde ji, kdo hledá cestu jak to nejde, taky bude v tomto úspěšný. A každému co jeho jest :-)

        • Re: Re: Re: zbjes 18.04.2014 12:22:43

          uplne s Vami souhlasim (jen ja jsem antropolog, ne technolog...), jen me zaujalo, zapnete casovac - pouzivate nejaky pomaly hrnec? Ja resim, jak nektere veci "ocurat" pres noc, aby za me stroje pracovaly :)))) a rada se necham inspirovat okolim.

Celkový počet komentářů: 32
Nalezeno receptů: 32
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlá špenátová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 5 cviků proti bolesti zad

    5 cviků proti bolesti zad

    Trápí vás bolest zad? Trpíte bolestí zad již dlouho a nic nepomáhá? Jsou vaše záda ztuhlá a brání vám v pohybu? V následujících řádcích vám fyzioterapeutka Adéla Papoušková z centra Fyzioterra v Praze popíše několik jednoduchých cviků, které zvládnete hravě sami v pohodlí domova, bez nutnosti použití složitých cvičebních pomůcek. Je však třeba mít na paměti, že ne vše se dá “vyléčit” doma.

  • Těžké kovy v barvách na nádobí - jak moc jsou nebezpečné?

    Těžké kovy v barvách na nádobí - jak moc jsou nebezpečné?

    V obchodech je běžně k dostání nádobí či barevná dětská bižuterie, jež podle nedávného zjištění české ekologické organizace Arnika obsahuje toxické olovo a kadmium. Ekologové zkontrolovali přibližně 200 vzorků zboží a problémy se vyskytly zhruba u desetiny z nich. Většinou se týkaly produktů vyrobených v Číně.




přidat nový recept