Rychlá špenátová polévka

20 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 205812x
Rychlá pikantní polévka ze špenátu, česneku a vajec.
Komentáře receptu 28
Uvařil jsem to (Recept vařilo 34 lidí)


Postup přípravy receptu

Do 3/4 l vody přidáme1 balíček mírně rozmrazeného porcovaného špenátu. Vše osolíme a základ polévky přivedeme k varu. Polévku vaříme asi 15 minut.

Mezitím si usmažíme dozlatova cibulku a připravíme si jíšku. Špenátovou polévku zahustíme jíškou a cibulkou. Nakonec vmícháme 1 vejce a 3 stroužky prolisovaného česneku. Rychlou špenátovou polévku jen krátce povaříme a máme hotovo.

Rychlou špenátovou polévku podáváme teplou. Výborná je s čerstvým pečivem.

Drahuška autor receptu:

Rychlá špenátová polévka

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

na porcí
4,5
skvělý recept
154 hlasujících
  • Recept Rychlá špenátová polévka - Super rychlá polévka ze sekaného mraženého špenátu.

Kuchařky obsahující recept Rychlá špenátová polévka

Recept se nachází v 351 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 995 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá špenátová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 28
  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka Pavel Rašina 22.03.2015 09:16:48

    Dobrý den, mě to už vážně přijde blbý, jak se jeden naváží do masoxu, a druhej zase do vývaru. ;-) Tyhle kecy si lidi nechte někam kde o ně někdo stojí. Mam v mrszáku zrovna vývar, tak ho kua drát použiju, nemam vývar, použiju masox. Nevim co furt máte. Mě to přijde, jako by jste si tu akorát honily triko a snažli se druhýmu pokazit den. Polívku dneska udělám s masoxem, neb jsem vývar zdělal předevčírem a nebyl čas, byl jsem v práci. ;-) Příště bude třeba z vývaru. No a co? Co je vám do toho, kdo co používá. S přáním pěkného dne - Pája. ;-)

  • Martin 06.01.2013 19:48:10

    Je mi 21 a hod e lidi se mi divi ale proc do vseho musite cpat bujony a podobny srajdy kde sou doby kdy podobny veci nebyli oso ne takove veci nepouzivam a chut je lepsi a rozhodne je to zdravejsi ano sice to je rychlejsi s takovymi vecmi ale ne pro mne ja varim rad a vzdy to byl muj konicek tak ne mi jedno zda u plotny stravim hodinu nebo 4 moje pritelky e si nemuze vynachvalit kuchyni bez zbytecnosti koreni si vzdy namicham a vyvary osobne uvarim a rozhodne je tam min ecek nez kdybych do toho vecpal bujon/masox

    • Re: Kubas 24.06.2013 05:12:30

      Mě je 21 let, ale jsem poněkud vyzrálejší (i když děti němám) - ono počkej, až budeš mít děti, tak se uvidí, jak budeš krásně a dlouho vyvařovat + chodit do práce, starat se o domácnost, věnovat se rodině, přílelkyni a dítěti... Takovéhle nadutance miluju ;) Ale pravda je, že kvalitní vývar je kvalitní vývar.

      • Re: Re: Jiří Hanzelka 15.03.2015 10:22:12

        Iidioti jsou lidé

      • Re: Re: Hanka 28.11.2013 11:25:21

        Mám dvě velmi malé děti a třetí na cestě a vystudovala jsem chemii a technologii potravin. Masoxy mi do baráku nesmí. Večer dám do hrnce ingredience na vývar, zavařím, chvíli sbírám pěnu, která se pak už stejně netvoří, takže cca asi 15 minut práce i s čištěním zeleniny. Nechám na časovač pomaličku táhnout pěkně do brzkého rána. Přecedím, oberu, zpracuju. Vařím cca 5 litrů, z nějakého masa je třeba rizoto, něco klasický vývar a čistý vývar si mrazím v krabičkách. Dopoledne a odpoledne jsem s dětmi venku. Kdo chce najít cestu jak to jde, najde ji, kdo hledá cestu jak to nejde, taky bude v tomto úspěšný. A každému co jeho jest :-)

        • Re: Re: Re: zbjes 18.04.2014 12:22:43

          uplne s Vami souhlasim (jen ja jsem antropolog, ne technolog...), jen me zaujalo, zapnete casovac - pouzivate nejaky pomaly hrnec? Ja resim, jak nektere veci "ocurat" pres noc, aby za me stroje pracovaly :)))) a rada se necham inspirovat okolim.

    • Re: olaf 20.01.2014 12:20:33

      Kdybyste do toho chtěl dávat domácí vývar, tak to nebude "rychlá špenátová ..." ani náhodou. Na vývar musíte sehnat dobré a levné kosti, ty doma opláchnout, očistit zeleninu a vše zapéct v pekáčku. To potom zalít a povařit pár hodin. Pak případně zahustit a zamrazit přebytek.
      Takže shrnuto a podtrženo, je to pár hodin práce (i když celou dobu nestojíte u toho) a elektřina / plyn také není zdarma.
      Tato polévka si ale klidně vystačí jen se solí, pepřem, špetkou muškátu a česnekem.
      (a mimochodem, už jsou i bujony bez Eček)

    • Re: andrea 09.01.2013 10:51:35

      ano, to je pravda, domácí vývar je nejlepší, ale to bych si ho do zásoby musela vařit každý týden, až budete mít děti, uvidíte sami čemu dáte přednost- zda stát u plotny 4hodiny anebo být venku s dítětem.....v nouzi mi momentálně slouží bujony ve vanicce......
      díky za tip na polévku, dcera miluje špenát, jen nehustím jíškou, ale jednou bramborou:-)

      • Re: Re: Michele 10.09.2013 14:45:58

        Ale když děláte vývar, tak přece nestojíte celé 4 hodiny u plotny. Vývar se v podstatě dělá sám, jen sem tam shrábnout pěnu. Takže opravdu můžete mít i vývar i být s dětmi venku. Je to o hlavě. Jinak špenátovou polévku jsem zkoušela a je moc dobrá. A bujon mi nevadí.

  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka Anička 19.04.2014 11:58:42

    Pozor na bujóny i v té vaničce - pouze klamou spotřebitele. Glutamát je zde utajený pod jinými názvy, např.: BÍLKOVINNÝ HYDROLYZÁT, KVASNICOVÝ (KVASNIČNÝ) EXTRAKT, SÓJOVÝ HYDROLYZÁT, SÓJOVÝ ČI ROSTLINNÝ BÍLKOVINNÝ HYDROLYZÁT. Pořád jsou to glutamáty, vyložení zabijáci. Nekašlete na to, vliv je prokázaný a na děti nejzhoubnější.

Celkový počet komentářů: 28
Nalezeno receptů: 28
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlá špenátová polévka
* Povinné pole

Soutěž o sexy kuchařku s recepty od známých šéfkuchařů

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vytěžte z nasbíraných bezových květů maximum!

    Vytěžte z nasbíraných bezových květů maximum!

    Kamkoliv se podíváme, všude samý bez. A ta vůně! A protože právě nastaly dny, kdy začal bez kvést, poradíme vám spoustu dobrot, které se z něj dají připravit. Od bezového sirupu, čaje, marmelády až po přírodní kosmetické přípravky. Vždyť recepty na bezovou šťávu existovaly již ve starověkém Římě.

  • Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běh je moderní sport (i když rozhodně ne nový) a jako takový má své příznivce i odpůrce. Na běhání si lze vypěstovat návyk. Možná to zní zvláštně, ale je to tak. A rozhodně je to dobrý způsob, jak si tuto aerobní aktivitu zamilovat. Může to však trvat třeba i tři dlouhé měsíce odříkání, přemlouvání sama sebe a pochopitelně i tři měsíce dřiny.




přidat nový recept