Rychlá sladká rýže

30 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 118093x
Velice rychlá příprava sladkého nákypu.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Podle návodu si uvaříme rýži (rýže parboiled není vhodná) a necháme ji okapat.

Kompotované ovoce (meruňky, broskve) necháme okapat na sítku a nakrájíme je na menší kousky. Na ozdobu si necháme 3 větší kusy.

V misce smícháme mléko s vejcem a cukrem.

Rýži vyklopíme do hrnce, zamícháme ovoce a zalijeme mlékem. Necháme krátce povařit, až vidíme tuhnout žloutek.

Rychlou sladkou rýži iIhned rozdělíme na talíře, pocukrujeme, případně posypeme (ovocným) grankem a dozdobíme na plátky nakrájeným ovocem.

.Renča. autor receptu:

Rychlá sladká rýže

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
75 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rychlá sladká rýže

Recept se nachází v 129 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá sladká rýže

Celkový počet komentářů u receptu: 5
Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Rychlá sladká rýže
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept