Rychlá šípková omáčka

45 min | omáčka | česká kuchyně | recept zobrazen: 94332x
Výborná příloha zejména ke zvěřině nebo masu připravenému na divoko.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Sušené nebo čerstvé šípky vypereme v teplé vodě a dáme vařit s troškou vody s hřebíčkem a citronovou kůrou.

Rozvařené šípky prolisujeme sítem, přidáme vývar, ochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a vínem. Potom omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, dohladka povaříme.

Šípková omáčka je výborná ke kančímu masu, ale bude slušet i vepřové pečínce připravené s kořením na zvěřinu. Šípkovou omáčku podáváme s knedlíkem.

autor receptu:

Rychlá šípková omáčka

Počet přidaných receptů: 16

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Rychlá šípková omáčka

Recept se nachází v 128 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
zjirousek
Omáčky 422 receptů
Jozar
Omáčky 124 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá šípková omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 8
  • Komentář k receptu Rychlá šípková omáčka Bobisek 03.01.2016 12:48:39

    Nejprve jsme si mysleli, že bude omáčky málo. Nyní však víme, že i toto malé množství je nadbytečné. Nedoporučují.

  • Nezapomenutelný zážitek Jaroslav 21.10.2015 14:21:34

    Postup byl malinko upraven, jen lehce. Omáčka byla výborná, nic lepšího jsem nejedl. S kančím masem to byl nezapomenutelný gastronomický zážitek.

  • ŇAMKA :-) pbabak 23.12.2014 12:59:50

    Moc nám chutnala. Akorát mi chvilku dalo, než jsem sehnal šípky.
    Ale hlavní je že se zadařilo :-D

  • nejvíc se mi na tomto receptu líbí, že je to opravdu, ale opravdu rychlá omáčka, řekla bych přímo blesková. Ještě rychlejší než instantní.

  • Vánoční punč valsoraj 05.12.2009 12:38:23

    3 lžíce instantního čaje exotic, kousek čerstvého zázvoru, 200 ml rumu, 200 ml červeného vína, 4 lžičky medu, 4 plátky pomeranče, 1 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce krystalového cukru, 4 spirálky citronové kůry. Čaj zalijeme 600 ml vařící vody. Zázvor nasrouháme a vymačkáme z něj šťávu. Čaj smícháme s rumem, vínem, zázvorovou šŤávou a medem. směs zahřejeme, ale nevaříme. Z plátků pomeranče vykrojíme hvězdičky. Okraje šálků potřeme pomerančovou šťávou, ponoříme do mističky s cukrem a krustu necháme zaschnout. Punč nalijeme do šálků, přidáme citronovou kůru a ozdobíme pomerančovou hvězdičkou.. Doba přípravy:15 min. Pro 4 osoby

  • zázrak jadr 17.05.2009 13:14:08

    Někde mám šípkovou zavařeninu, ale zrovna když ji nutně potřebuji, tak se kamsi schovala. Už ji nebudu potřebovat. sušených šípků mam dostatek a výsledek? Bez nejmenší chybičky, velký dík za recept a ještě prosím o svolení k případnému zveřejnění v receptech na www.prvnikrok.eu Ještě jednou dík J. Drábek

  • šípková borovec 26.09.2008 23:20:53

    Vařila jsem kančí se šípkovou omáčkou houbařům v Chocni.Z marmelády ,která stála 49Kč.Byl ji jen trošek.Recept vyzkouším k vepřovému,líbí se mě.

Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Rychlá šípková omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept