Rychlá pórková polévka

30 min | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 422901x
Rychlá a velice jednoduchá pórková polévka.
Komentáře receptu 79
Uvařil jsem to (Recept vařilo 109 lidí)


Postup přípravy receptu

Pórky očistíme, povadlé části odstraníme, podélně je rozkrojíme a propláchneme, aby mezi jednotlivými vrstvami nebyla nečistota, a pokrájíme je nadrobno.

V hrnci rozehřejeme olej a trochu másla na zjemnění, vsypeme mouku a lehce ji osmahneme dozlatova. Pak ji zalijeme studenou vodou, přidáme masox, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Do vařící polévky vsypeme nakrájený a propláchnutý pórek a vaříme asi 15 minut doměkka. Ochutíme solí a pepřem. Kdo má rád, může přidat smetanu na zjemnění.

Vařící polévku sejmeme z ohně, vyklepneme do ní vejce, hned vidličkou rozšleháme a nakonec přidáme jemně nakrájenou petrželku.

Do polévky můžeme při podávání přidat nadrobno nakrájenou houstičku lehce osmaženou na másle nebo na směs másla s olejem.

autor receptu:

Rychlá pórková polévka

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,7
dobrý recept
627 hlasujících
  • Recept Rychlá pórková polévka - Rychlá pórková polévka
  • Recept Rychlá pórková polévka - Tahle polévka je super, miluje i i moje roční dcera :-)
  • Recept Rychlá pórková polévka - Super polévka z pórku.

Kuchařky obsahující recept Rychlá pórková polévka

Recept se nachází v 855 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2712 receptů
KDI
VARENIE_2 5323 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá pórková polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 79
Celkový počet komentářů: 79
Nalezeno receptů: 79
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlá pórková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept