Rychlá pikantní krkovice na hořčici

45 min | hlavní chod | 4 porce | rakouská kuchyně | recept zobrazen: 5172x
Nenáročný recept na marinovanou krkovici restovanou na hořčici a cibuli.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Plátky krkovice bez kosti pěstí naklepeme, osolíme a pomažeme z jedné strany plnotučnou hořčicí. Potom je vložíme do misky, zasypeme jednou nakrájenou cibulí a zalijeme olejem. Krkovici necháme 5 hodin marinovat v chladu.

Naložené plátky vyjmeme z misky a opražíme na pánvi hořčičnou stranou dolů. Než se krkovice opraží (asi 6 minut), pomažeme hořčicí vrchní stranu, kterou následně také opečeme. Opečené plátky masa dáme na talířek i s výpekem z pánve.

Připravíme si omáčku. Na sádle osmažíme do světle hněda 2 najemno krájené cibule, 5 stroužků česneku, lžičku mletého kmínu, 1//2 lžičky pepře. Potom přidáme 2 lžíce sladké papriky, 1 lžičku pálivé papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky masoxu, 600 ml vlažné vody a vše společně vaříme 5 minut.

Do omáčky vložíme plátky opražené krkovice i s veškerým výpekem a 20 minut dusíme na mírném ohni. Asi po 15 minutách přidáme lžičku majoránky, zahustíme hladkou moukou, osolíme a povaříme do 20 minut. Nakonec nalijeme do omáčky 1 dl smetany, zamícháme, počkáme 1 minutu a můžeme podávat.

Rychlou pikantní krkovici na hořčici ihned podáváme. Přílohu volíme podle chuti. Výborná je rýže, brambory i hranolky.

DROBEK autor receptu:

Rychlá pikantní krkovice na hořčici

Počet přidaných receptů: 77

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Rychlá pikantní krkovice na hořčici

Recept se nachází v 39 kuchařkách
zjirousek
Maso -vepřová krkovice 184 receptů
mařena
Moje velká kuchařka 615 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá pikantní krkovice na hořčici

Přidat příspěvek k receptu Rychlá pikantní krkovice na hořčici
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept